Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti geografije planiraju urbano: Dođite na kongres Urbana utopija

MojFaks | Događanja, 15.09.2017.Studenti geografije planiraju urbano: Dođite na kongres Urbana utopija

Studenti geografije organiziraju kongres pod nazivom Urbana utopija – pristupi planiranju urbanih prostora. Kongres će se održati u razdoblju od 10. do 12. studenog 2017. u Zagrebu u prostorima Oris Kuće Arhitekture (Ulica kralja Držislava 3).

Nakon uspješno provedenog 1. Međunarodnog interdisciplinarnog kongresa "Prostor kroz prizmu održivosti" ovogodišnji Kongres bavit će se temom prostornog planiranja s naglaskom na urbana područja, uz pet izdvojenih podtema: Geoekološki izazovi, Funkcionalni gradski promet, Suvremeni urbani turizam, Revitalizacija kroz prenamjenu te Pametni gradovi.

Kroz navedenih pet sekcija nastojat će se steći dublji uvid u problematiku planiranja urbanih prostora, identificirati konkretna rješenja i strategije u upravljanju gradskim prostorima te povezati s ključnim akademskim, stručnim i znanstvenim institucijama koje se bave zadanom problematikom.

Multidisciplinarnost u nazivu kongresa označava suradnju različitih disciplina u kojoj svaka od njih zadržava svoje temeljne značajke i metode, ali s određenim prilagođavanjima pa i odstupanjima od optimuma za potrebe zajedničkog cilja. Pri izradi prostornih planova sudjeluju različite struke: geografija, arhitektura, ekonomija, demografija, promet, ekologija, sociologija, antropologija, šumarstvo, građevina, biologija, elektrotehnika, strojarstvo i dr., pa stoga i ovaj Kongres ima multidisciplinaran karakter. Preciznije, cilj mu je okupiti studente svih prethodno navedenih struka kako iz Zagreba tako i iz ostalih hrvatskih gradova te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije zbog čega je Kongres zamišljen kao međunarodni.

Stoga vas organizatori pozivaju da svojim prisutstvom na ovom događanju, bilo kao izlagači ili sudionici, svojim znanjem i kreativnošću obogatite ovogodišnji Kongres Kluba studenata geografije Zagreb.

***

Klub studenata geografije Zagreb (KSG) osnovan je 27. siječnja 1999. godine ciljem organiziranja i usmjeravanja članova Udruge k postizanju i ostvarivanju zajedničkih, prvenstveno geografskih interesa i ciljeva te promicanja geografije kao znanosti, nastavnog predmeta i potrebe suvremenog društva. KSG prvenstveno radi na koheziji među samim studentima te promicanju značaja uloge geografije u suvremenom društvu kroz razne aktivnosti kao što su stručni tereni, izdavanje studentskog časopisa "16. Meridijan", uključivanje u razne edukacijske projekte - Godina globalnog razumijevanja i Akademija regionalnog razvoja i fondova EU te odličnu suradnju s Geografskim odsjekom kroz organizaciju Otvorenog dana geografije, Smotre Sveučilišta u Zagrebu te Geografskih ponedjeljaka.

Od 2016. godine pokrenut je i pjevački zbor Geodeamus koji je redovito angažiran na svim važnijim događanjima na fakultetu.

Više informacija pronađite ovdje.

PR tekst


Klub studenata geografije Zagreb2. Međunarodni multidisciplinarni kongres Urbana utopijaurbano planiranjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se