Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studentice besplatno dijele kondome, prijete im sankcije

MojFaks | Događanja, 03.04.2013.Studentice besplatno dijele kondome, prijete im sankcije

Nekoliko studentica s Boston Collegea organiziralo se i u svojim studentskim sobama napravile takozvana 'slobodna mjesta', mjesta na kojima tko god to želi može dobiti besplatan kondom. Ovo ih je proslavilo među studentskom populacijom, ali se ravnateljstvu koledža nimalo ne sviđa.

Naime, uprava ovog koledža prijeti studenticama ozbiljnim sankcijama pa čak i izbacivanjem jer se radi o katoličkoj instituciji te se smatra kako se krše neka od osnovnih pravila takve ustanove.

>> 10 najboljih: Pogledajte cure koje su nas oduševile!

Studentice su na svoja vrata objesile natpis 'Safe Site' te se uz kondome mogu dobiti i informacije vezane uz seks i seksualno zdravlje.  Ovaj program postoji čak od 2009. godine i uprava je znala za njega te je sve bilo u redu do sredine ožujka ove godine, kada je ravnatelj poslao ljutit e-mail studenticama i najavio:

'Distribucija kondoma ne podudara se s našim vrijednostima i tradicijom. Najavljujemo vam da, ukoliko se sazna da i dalje distribuirate kondome po studentskom domu, bit ćemo primorani na disciplinarnu akciju protiv vas!'


>> Tražite posao? Provjerite aktualnu ponudu oglasa...

>> Sve u znaku ljepotica – evo kako se tulumarilo proteklog vikenda
'Sigurna mjesta' postoje već niz godina i dio su programa poboljšanja seksualnog zdravlja studenata kojeg je promovirala grupa studenata, doduše neslužbena, ali je uprava koledža od početka upoznata s njihovim radom.Studentice ističu kako im je sve ovo veliki šok i kako su od početka imale dobru suradnju s upravom te ne znaju otkuda tolika promjena u stajalištu jer ništa u svom radu nisu promijenile, sve je isto kao i na početku, 2009. godine.

Dakako, na noge su se digle brojne udruge i organizacije koje smatraju da se ovdje radi o otvorenoj prijetnji te da je time prekršeno pravo glasa. No, na koledžu su ovaj puta neumoljivi te ističu da imaju pravo postaviti stvari onako kako njima odgovaraju.  Kažu kako je cijela priča s kondomima prešla na sasvim novi nivo te da studentice dijele besplatne kondome i izvan svojih soba, odnosno čak i ispred crkve te na pločniku.

Glasnogovornik koledža kaže: 'Koledž Boston ne zanima što studenti rade u svoje privatno vrijeme. Oni mogu imati kondome u svojim sobama. Ali ovo što sada rade postalo je ruganje katoličkim vrijednostima!'

Studentice smatraju da ovime nisu učinile ništa loše te da ne krše vjerske vrijednosti, prije svega razvoj svog tijela i duha, a briga o seksualnom zdravlju je nedjeljiv dio tog procesa. Također, nastavit će i dalje dijeliti kondome u svojih 18 slobodnih soba u domu te je najavljen niz sastanaka s upravom doma. Mnogi se nadaju da će se ipak izvan suda iznaći rješenje za ovaj problem.

N.LJ.J.
Foto: www.usnews.nbcnews.com


sekskondomistudenticeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se