Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sve za učenike i studente na jednom mjestu: Po prvi put Sajam stipendija dolazi u ovaj dalmatinski grad

MojFaks | Događanja, 03.05.2017.Sve za učenike i studente na jednom mjestu: Po prvi put Sajam stipendija dolazi u ovaj dalmatinski grad

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira se s ciljem olakšavanja pristupa visokom obrazovanju za sve građane Hrvatske te u svrhu uspješnijeg završetka započetog studija.

Institut za razvoj obrazovanja u partnerstvu s Gradom Zadrom po prvi puta organizira sajam ovakve vrste na području Zadra te Zadarske županije.

Grad Zadar je izvrstan primjer lokalne uprave koja financijski potpomaže i stipendira različite kategorije učenika i studenata, a neke od njih su deficitarna zanimanja, izniman uspjeh u školovanju te slabiji socio-ekonomski status. Zbog toga će Grad Zadar, kao domaćin Sajma, putem info-pulta i predavanja informirati građane o stipendijama za učenike i studente na području Zadra.

25 izlagača iz Hrvatske i 8 zemalja Europe i Sjeverne Amerike


Stipendije znatno olakšavaju studiranje jer pomažu u pokrivanju studijskih troškova, a određene društvene skupine se mogu stipendijama dodatno motivirati da pristupe i uspješno završe studij. Na prvom Sajmu u Zadru bit će predstavljen velik broj dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije. Tako će se 16. svibnja predstaviti izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Na Sajmu će sudjelovati više od 25 izlagača iz Hrvatske i čak 8 zemalja Europe i Sjeverne Amerike: Austrija, SAD, Njemačka, Francuska, Italija, Švicarska, Slovenija te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.

U sklopu programa Sajma, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, Joso Nekić, i voditeljica Odsjeka za školstvo Grada Zadra, Ivana Guglielmini, održat će predavanje pod nazivom "Stipendije Grada Zadra - Potičemo izvrsnost" u periodu od 12.15 do 12.45 sati.O studentskoj mobilnosti na Sveučilištu u Zadru, od 12.45 do 13.30 sati, govorit će prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Zadru Nedjeljka Balić Nižić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru Maja Kolega te studenti Filip Cirkvenčić i Valentina Buzuk koji će posjetiteljima Sajma ispričati svoje iskustvo studentske razmjene u inozemstvu. Cjelokupan program Sajma dostupan je na ovoj poveznici.

Sajam će se održati 16. svibnja 2017. od 11.00 do 17.00 sati u prostoru Arsenala. Posjetitelji Sajma u Zadru moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Posjetitelje očekuju i razna korisna predavanja, radionice, nagradne igre i ostali zanimljivi sadržaji. Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

PR tekst


Sajam stipendija i visokog obrazovanjaInstitut za razvoj obrazovanjaGrad ZadarKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se