Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Uči se i nakon predavanja: Ljetna porezna akademija privukla studente iz Hrvatske, BiH i Austrije

MojFaks | Događanja, 14.07.2017.Uči se i nakon predavanja: Ljetna porezna akademija privukla studente iz Hrvatske, BiH i Austrije

Prva akademija okupila je brojne domaće i strane stručnjake koji su na zanimljiv i praktičan način studentima prenijeli dodatna znanja iz područja poreza.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prošli je tjedan bio u žutim EY bojama. Naime, u suradnji s konzultantsko-revizorskom tvrtkom EY, od 3. do 7. srpnja, organizirana je jedinstvena Ljetna porezna akademija za studente željne novih znanja o porezima. Na besplatnoj edukaciji sudjelovalo je 48 studenata ekonomije i prava, s domaćih i inozemnih fakulteta, kako bi se bolje upoznali s poreznom problematikom Hrvatske i EU.

O Ljetnoj poreznoj akademiji


Cilj ovog petodnevnog edukativnog programa je studentima završnih godina studija ekonomije i prava, zainteresiranim za financije, računovodstvo, poslovnu analizu i planiranje, omogućiti stjecanje dodatnih znanja iz područja poreza.

Kroz 30 sati predavanja koja su održali porezni stručnjaci i renomirani sveučilišni suradnici, studenti su imali priliku proširiti osnovno znanje o porezima stečeno kroz redovne studijske programe. Uz nove informacije i novostečeno znanje, studentima je pružena mogućnost da se kroz konkretne slučajeve iz prakse i interakcijom s predavačima upoznaju sa situacijama za koje su se teorijski pripremali na fakultetu. Ono što su naučili, imali su prilike pokazati i primijeniti u završnoj fazi akademije, kada je EY za njih pripremio studiju slučaja s temom poslovanja u Hrvatskoj, putem kojeg su ujedno dobili i uvid u širu sliku o radu Odjela poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska.

"Veseli nas veliki odaziv studenata iz zemlje i inozemstva. Sudjelovanjem u programu, osim stjecanja dodatnih znanja i izravnog kontakta s vodećim domaćim i međunarodnim stručnjacima na području poreznog savjetovanja, svi polaznici imaju mogućnost pristupiti našem selekcijskom procesu, a najuspješniji među njima dobit će priliku za pripravništvo u EY-u“, istaknula je Maša Šarić, partnerica u Odjelu poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska.


Maša Šarić, partnerica u Odjelu poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska

Bogati nastavni program pod vodstvom Maše Šarić iz EY-a Hrvatska te izv.prof.dr.sc. Hrvoja Šimovića i doc.dr.sc. Marka Primorca s EFZG-a, ispunili su svojim znanjem i iskustvom EY stručnjaci prof.dr. Klaus von Brocke, vodeći partner za EU porezne usluge za regiju EMEIA (Europa, Bliski istok, Indija i Afrika), koji je polaznicima približio zakonsku regulativu poreza u EU te partneri Robert Heinczinger i Milen Raikov, koji su govorili o kontroverzama zakonskih rješenja vezanih uz poreze te izazovima jedinstvenog europskog tržišta u kontekstu poreza.

Pogled iz hrvatske perspektive na poreznu politiku, oblike, procese i pravne okvire uvodno su predstavile izv.prof.dr.sc. Nika Šimurina i izv.prof.dr.sc. Ivana Dražić Lutilsky s Ekonomskog fakulteta te izv.prof.dr.sc. Tereza Rogić Lugarić s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

"Suradnjom s EY-om i njihovim vrhunskim stručnjacima, željeli smo dodatno približiti kompleksnu poreznu materiju studentima, ali i predstaviti struku poreznog savjetovanja kao potencijalno buduće zanimanje iz područja financija. Ovim programom, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je prvi u Hrvatskoj, ali i zemljama iz okruženja, ponudio dodatno i specijalizirano obrazovanje za studente iz područja poreza i to besplatno zahvaljujući EY-u. Prije toga, za slične programe trebalo je potegnuti do Beča i to za značajnu školarinu neprimjerenu našem standardu. Odaziv i interes studenata je pokazao potrebu za ovim projektom, koji će se nastaviti i u budućnosti", zaključio je izv.prof.dr.sc. Hrvoje Šimović, jedan od voditelja programa.

PR tekst


Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebukonzultantsko-revizorska tvrtka EYbesplatna ljetna školaporeziMaša ŠarićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se