Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zadnji dan za prijave na COMBIS hackathon

MojFaks | Događanja, 31.03.2016.Zadnji dan za prijave na COMBIS hackathon

COMBIS hackathon try{code}catch - 24-satno studentsko programiranje održat će se 9. i 10. travnja na teme kojima je zajednički nazivnik društvena korisnost.

Prijave na COMBIS hackathon try{code}catch koji će se održati 9. i 10. travnja na lokaciji HUB385 zatvaraju se u četvrtak u ponoć.

COMBIS hackathon je 24-satno natjecanje u programiranju za studente, na kojem mogu sudjelovati svi redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske.

"Odaziv studenata je vrlo velik, a u natjecanje ulazi 12 najboljih timova koji se bore za vrijedne nagrade i odličnu poslovnu priliku unutar COMBIS Neostartupa", najavio je Mladen Maras, direktor hackathona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu. Maras dodaje da će nakon završetka prijava uslijediti zadatak čije će rješavanje odlučiti tko od prijavljenih ide u samo natjecanje.Nagradni fond iznosi 32.000 kuna, nagrada za prvo mjesto je 4.000 kuna po natjecatelju u timu, drugo mjesto 2.000 kuna po natjecatelju, dok je za treće mjesto 1.000 kuna po natjecatelju u timu.


"Rado bih vidio dvije fantastične ideje koje timovi mogu nastaviti razvijati unutar COMBISa", kaže Maras te pojašnjava da bi bilo pretenciozno očekivati završene projekte nakon 24 sata, no kako je realno vidjeti prototipe funkcionalnih projekata. Najbolje od najboljih COMBIS će nagraditi Neostartup programom koji omogućava vlasnicima idejnog rješenja zadatka razvijanje projekta po principu startupa, ali uz zaleđe etabliranih stručnjaka COMBISa, njihovog iskustva i znanja. Tako će natjecatelji COMBIS hackathona dobiti priliku da u potpunosti realiziraju svoj projekt, što kod ostalih natjecanja ovog tipa nije slučaj. 

Teme zadataka hackathona ostaju tajna do samog početka natjecanja, no Maras otkriva da zadaci imaju nešto zajedničko."Natjecatelji će moći birati zadatak među ponuđenim temama koje će za svoj cilj imati stvaranje rješenja za konkretne korisnike iz Hrvatske, tako da će zadaci (i rješenja) hackathona imati društveno korisnu poveznicu. Ovom vrstom zadataka zaokružili smo benefite hackathona - podrška mladim programerima kroz nagrade i mogućnost razvijanja rješenja, ali i stvaranje konkretnog produkta za određene korisnike. Jedva čekamo da natjecanje krene i da se pokaže što naši mladi programeri mogu", izjavio je Maras.

Detaljnije informacije o hackathonu dostupne su na stranici natjecanja.

Pratite novosti o try{code}catch natjecanju na društvenim mrežama! Posjetite našu Facebook stranicu, slijedite nas na Twitteru @Combis_hr ili nam se pridružite na LinkedIn mreži.


COMBISHackatrontry{code}catchstudentsko natjecanjeMladen MarasKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se