Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zvuci dalmatinske pisme: Počele prijave za Festival studentskih klapa

MojFaks | Događanja, 06.02.2017.Zvuci dalmatinske pisme: Počele prijave za Festival studentskih klapa

Peti po redu Festival studentskih klapa organizira Udruga studenata grada Splita, a kako bi u svoje melodične redove privukli što više budućih članova, počele su i javne prijave.

Sljedeći mjesec je rezerviran za klapu, a to znaju i svi koji žele sudjelovati na Festivali studentskih klapa je se ova glazbena manifestacija održava 18. ožujka u kinu Studentskog doma "Stjepan Radić" u Zagrebu.

Organizatori je ekipa iz Udruge studenata grada Splita, a voditelj projekta je Ivan Lukšić. Na Festivalu mogu sudjelovati klape koje su sastavljene uglavnom od studenata, a pravo na sudjelovanje imaju muške, ženske i mješovite klape.

Pjesme se moraju pjevati a capella, a klape koje se natječu moraju izvesti dvije klapske pjesme dok moraju imati najmanje četiri prijavljene. Prva pjesma koju klape trebaju izvesti je ona tradicionalnog napjeva dok bi druga trebala biti autorska klapska skladba ili obrada popularne pjesme na hrvatskom ili engleskom jeziku.


Izvor: ud-st.hr

Ako ste fan prave dalmatinske pisme te želite biti dio ove studentsko-klapske manifestacije, obrazac za prijavu i ostale informacije možete pronaći na stranici Udruge studenata grada Splita, a prijave traju do 13. veljače.

Ivana Petrić
foto: Udruga studenata grada Splita


Festival studentskih klapaklapeUdruga studenata grada SplitaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se