Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

58. Pula Film Festival

09/07

58. Pula Film Festival

Festival

Arena, Kino Valli, Pula

Datum i vrijeme: 09.07.2011. u 20:00 do 23.07.2011. u 00:00
Lokacija: Arena, Kino Valli, Pula
Cijena ulaznice: 15,00 Kn - 16., 17., 18., 20., 21., 22. srpanj / 30,00 Kn - 19. i 23. srpnja / 120,00 Kn - kompletna

Festival igranog filma u Puli (eng. Pula Film Festival) je filmski festival koji ima dva programa - nacionalni i međunarodni. Od 9. do 23. srpnja 2011. održat će se atraktivni međunarodni program, a od subote 16. do petka 22. srpnja (s dodjelom nagrada 23. srpnja) nacionalni program 58. festivala.

Pulski festival kultni je događaj za gledatelje svih generacija koji tijekom petnaest dana festivalskih događanja posjećuju projekcije najnovijih hrvatskih i probranih svjetskih filmova pod zvjezdanim nebom na Kaštelu i u Areni, te u udobnosti Kina Valli.

Festival je već gotovo šest desetljeća zaštitni znak nacionalne festivalske ponude u regiji i svijetu, tradicionalno mjesto okupljanja domaćih filmaša koje posjećuju brojni novinari i festivalski selektori.

Nacionalni program

U Nacionalnom programu 58. izdanja, u sedam dana programa - od subote 16. do petka 22. srpnja 2011. godine (subota 23. srpnja rezervirana je za dodjelu nagrada) – očekuje se nekoliko filmova nastalih uz potporu Ministarstva kulture i HAVC-a, ali i niz nezavisnih ostvarenja.

Nacionalni program 58. Festivala igranog filma u Puli (glavna sekcija, sekcija manjinskih koprodukcija te program kratkog igranog filma) biti će objavljen na konferenciji za medije koja će se održati u srijedu, 29. lipnja u 11 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U sekciji manjinskih koprodukcija očekuje se nekoliko novih filmova. Manjinske koprodukcije od 2010. godine konkuriraju za posebne Zlatne Arene i druge nagrade.

Filmovi iz popularne Pulice - kvalitetni žanrovski igrani i animirani filmovi za širu mlađu publiku - biti će prikazivani u Areni u utorak, 19. srpnja nakon svršetka filma iz Nacionalnog programa te u subotu 23. srpnja nakon dodjele nagrada.

Međunarodni program

U Međunarodnom programu Europolis-Meridijani predstavit će se filmovi s uglednijih svjetskih festivala (Venecija, Cannes, Berlin, Rim, Karlovy Vary...) koji će svoju hrvatsku premijeru imati upravo u Puli.

Program traje od subote 9. do petka 15. srpnja na Kaštelu u 21:30 i 23:30 sati te u Kinu Valli u 19 sati a reprizira se od 16. do 23. srpnja u Kinu Valli.

Tijekom Festivala biti će prikazan je i izbor kratkih igranih filmova, održane dodjele filmskih nagrada za životno djelo Fabijan Šovagović i Marijan Rotar, hommage dobitnicima nagrada Vladimir Nazor i Krešo Golik i predstavljanje svih hrvatskih igranih filmova u nastanku.

U Kinu Valli održavat će se od 9. do 15. srpnja matineje filmova za djecu (animiranih i igranih) u sklopu programa Pulica. Program je moguće vidjeti na internetskim stranicama Festivala igranog filma u Puli.

Festivalski doživljaj zaokružit će i brojni popratni programi: Pustolovni laboratorij profesora Baltazara, Ukratko na Portarati, Pulska filmska tvornica, izložba Cinemaniac Putujuće solarno kino, 3D kino radionica te natječaj za amaterske filmove doFuraj svoj film, kao i omiljeni glazbeno-zabavni programi.

Više informacija o programu dostupno je na internetskim stranicama Festivala igranog filma u Puli.

Više informacija na pulafilmfestivalKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se