Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Cinkuši + Mokre Gljive (Balade P. Kerempuha) @ KSET

26/03

Cinkuši + Mokre Gljive (Balade P. Kerempuha) @ KSET

Party

KSET, Zagreb

Datum i vrijeme: 26.03.2016. u 20:00
Lokacija: KSET, Zagreb
Opširnije: Cinkuši + Mokre Gljive (Balade P. Kerempuha) @ KSET
Cijena ulaznice: 35.00

Dobro nam znana etno veselica na proslavi 40 godina KSET-a. Cinkuše se ne mora previše najavljivati, zvone i odzvanjaju nadaleko kao što im i samo ime govori. Zahvaljujući energičnosti, iskrenosti i neposrednosti traju neovisno o trendovima. Kombinacijom akustičnih i električnih instrumenata, njihova etno glazba presvućena je punkom i nabijena energijom. Nikako ih ne bismo stavili u stroge okvire etno-punka jer glazbenici sa ovoliko staža znaju iskusno podvalit briljantnu baladu, suptilnu kombinaciju cabareta sa neo-folk undergroundom ili se pak upustiti u psihodelični rock, pa i jazz naravno. Koncert Cinkuša je u KSET uvijek bio dobrodošao i nikada loš, a ovaj put će cijeli koncept upotpuniti Mokre Gljive već poznatim i hvaljenim performansom te na satiričan način prikazati život kmeta (danas bismo rekli običnog građanina) interpretacijom Krležinih Balada Petrice Kerempuha.

Cinkuši iza sebe imaju tri studijska (“Zeleni kader” - 1999., “Domesticus Vulgaris” - 2005., “Špiritus Sanctus” - 2009.) i jedan live album iz teatra &td-a. Uvršteni su na prestižne domaće i strane kompilacije, autori su glazbe za kazališnu predstavu Renea Medvešeka: “Čovjek koji je spasio Europu”. Sudjelovali su i u glazbi za predstavu “Hamlet” u režiji Zlatka Viteza. Cinkušima je na 13. Danima Hrvatskog filma dodijeljena nagrada za najbolju autorsku glazbu, a trećim albumom Špiritus Sanctus osvojili su Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji etno album godine. U produkciji Hrvatske televizije snimljen je 2008. čak i dokumentarni film The Cinkuši u režiji Ljiljane Šišmanović.

Članovi:
Tihomir Kruhonja - kontrabas
Mirko Radušić - ak.gitara
Igor Barić - violina
Nebojša Stijačić - el. gitara
Natalia B. Radušić - mandolina
Marko Meštrović - bubnjevi

Mokre Gljive su u originalu etno sastav, a za svoju glazbu kažu da je primitivna s elemtnima narodne psihodelije i post te noise zvukova. Sastav čine četiri momka iz tri grada, a do sada su objavili jedan EP pod nazivom "Sretni Isus". Projekt "Balade Petrice Kerempuha" nastao je u sklopu studija na samom početku karijere, a na njemu im se pridružuje i "suGljiva", glumac Veno Mušinović. Za performans su osvojili Rektorovu nagradu, a nakon odličnih reakcija već u samom startu, predstavili su ga diljem Hrvatske u kazalištima, klubovima i festivalima.

Članovi:
Veno Mušinović – recitator, histrion
Ivan Šaravanja – harmonika, harmonikaš
Nikola Švenda – djembe, herpaukar
Vedran Živković – tamburica, tamburaš

Vrata kluba se otvaraju u 20:00. Karte po pretprodajnoj cijeni od 35kn moći ćete kupiti od 22. veljače na šanku KSET-a. Karte će na dan koncerta koštati 45kn. Broj karata je ograničen.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se