Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nachtmahr

09/03

Nachtmahr

Koncert

Boogaloo, Zagreb

Datum i vrijeme: 09.03.2012. u 21:00
Lokacija: Boogaloo, Zagreb
Opširnije: Nachtmahr
Cijena ulaznice: 70.00

Pure Electro i Musica Obscura vam ponosno predstavljaju koncert jednog od najboljih electro industrial bendova današnjice NACHTMAHR!

U petak 09.03.2012. će Nachtmahr po prvi puta gostovati na našem teritoriju, zajedno sa support bendom Florence Foster Fan Club.

Thomas Rainer je kreirao svoj novi glazbeni projekt NACHTMAHR 2007 godine. Kroz 11 godina ovaj je austrijski umjetnik postigao svjetski uspjeh sa bendovima L’AME IMMORTELLE i SIECHTUM da bi se vratio svojim korijenima: ključajućim plesnim podijima industrial i gothic klubova. Inspiriran godinama DJ-anja, Nachtmahr je bila ona nedostajuća karika izmedju nemilosrdnog i provokativnog industriala i zakucavajuće snage techna.

Prvo izdanje, „Kunst ist Krieg (tj. Umjetnost je rat)“, i njegov klupski hit „BoomBoomBoom“, odmah je poharao plesne podije i zaslužio svoj dio na soundtrack albumu američkog blockbuster filma "Slagalica strave 4".

Čak i na plesnim podijima, postojao je prostor za razmišljanje o našim svakodnevnim nočnim morama. Ipak, uspjeh EP-a bio je uvelike nadmašen albumom „Feuer frei“. Single „Katharsis“ dominirao je klubovima mjesecima, omogučujući albumu da ostane medju TOP10 njemačke alternatvne top liste DAC vise od 6 tjedana. Največi i najutjecajniji njemački dark magazine Orkus je čak i naveo „Feuer frei“ kao „novi standard za electro industrial žanr“.
 
Dok su drugi sjedili na svojim lovorikama, Nachtmahr je uvelike radio turneje po Sjevernoj i Srednjoj Americi, Europi i Rusiji – ukljucujuci i svjetski najvece festivale kao sto su Wave Gothik Treffen (WGT), Kinetik i M'era Luna, a sve tijekom pripremanja drugog albuma "Alle Lust will Ewigkeit". S tim albumom, austrijski industrial projekt nastavio je sa bezkompromisnim i nemilosrdnim putem destrukcije sa njihovim, sada vec, prepoznatljivim distorziranim bitovima, tjerajucim bas linijama, i privlacnim melodijama. Album cija je snaga uskoro potvrdjena prvim mjestima Njemacke alternativne top liste DAC i singlova i albuma.

Unutar nekoliko godina i samo 3 albuma, ova vjernost svojim principima, pretvorila je Nachtmahr iz totalnih pocetnika u jednu od tjerajucih energija industrial scene danas. I sa zadnjim albumom "Semper Fidelis” i singlom “Can you feel the beat” ce trijumfirati vodeci projekt na jos veci stupanj.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se