Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Šajeta!

12/01

Šajeta!

Koncert

Sax, Zagreb

Datum i vrijeme: 12.01.2019. u 21:00
Lokacija: Sax, Zagreb
Opširnije: Šajeta!

Nakon velike #DupliAlen manifestacije u listopadu, dašak Kvarnera i Istre dolazi nam ponovo u Sax i to u subotu, 12.siječnja. Za to će zaslužan biti, a tko drugi nego Šajeta, u širim narodnim masama poznat i kao Istradamus! Cijena ulaznica za ovaj velebni spektakl je 50/65 kn i mogu se kupiti tijekom radnog vremena Saxa, a informacije o početku prodaje bit će dostupne uskoro.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav 'Yars' u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini. Zvali su se 'Šajeta & Capra d'oro', ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“. Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). Kad čujete megahitove kao što su "Party za ekipu", "Košulja plava", "Evergrin", "Moji koraki" i "Leteća Barbara" naprosto ne možete ostati ravnodušni. Šajeta ga snažno zadaje na svakom koncertu koji počesto traju i duže od sata pa tko preživi i još se sjeća svega dan nakon, taj je pravi hadžija.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=BUNQoXR6gCQKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se