Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kad pošalješ prijateljicu da obavi tvoj posao: Studentica pokušala nasamariti poslodavca - iskritizirali ju i kolege

MojFaks | Karijera, 15.12.2017.Kad pošalješ prijateljicu da obavi tvoj posao: Studentica pokušala nasamariti poslodavca - iskritizirali ju i kolege

Zbog društvenih mreža je u današnje vrijeme vrlo je lako javno ocrniti neku osobu ili poslodavca. Upravo je poslodavca htjela ocrniti jedna studentica na Facebooku no cijela se priča ipak obila kolegici o glavu...

Na Facebook grupi Tražim/nudim studentski posao osvanula je objava studentice koja tvrdi za jednu firmu da se prema njoj ponijela vrlo neprofesionalno. Radilo se o poslu hostesiranja, a ona je objavila dio inboxa koji je razmijenila s tvrtkom. Upozorila je druge jer su po njenim riječima "neprofesionalni".


Dio razgovora s poslodavcem koji je studentica objavila... izvor: screenshot Facebook@Tražim/nudim studentski posao

Budući da uvijek postoji i druga strana medalje, oglasio se i poslodavac u vezi spomenutog slučaja i to u istoj grupi. Oni tvrde da je studentica trebala odraditi sutrašnju promociju, a bez da ih je obavijestila, htjela je poslati prijateljicu da to obavi umjesto nje. Tada bi posao umjesto studentice obavljala druga cura koja nije uopće educirana o proizvodima koji bi se promovirali, a k tome, da ju je netko pitao osobnu, vidio bi da to nije osoba koja treba raditi.

Drugi studenti u komentarima stali na stranu poslodavca


Poslodavac je također naveo da dotična studentica više neće raditi za njihovu tvrtku, da se ograđuju od njenih neistina te napominju da svoje hostese plaćaju pošteno i u roku što svaka hostesa koja je radila za njih to isto može potvrditi.


Objava poslodavca... foto: screenshot, Facebook@Tražim/nudim studentski posao
Nekoliko komentara s Facebooka...foto: screenshot, Facebook@Tražim/nudim studentski posao

U komentarima su drugi studenti iskritizirali studenticu jer smatraju da laže budući da se javilo i nekoliko ljudi koji su radili za prozvanu firmu, ali s izrazito pozitivnim iskustvima
. Neki od njih smatraju da je isto tako nepošteno to što je studentica objavila samo dio razgovora s poslodavcem i tako manipulirala istinom.

...SOR-ovci uzvraćaju udarac: Mladi otkrili što i kako zaista rade na stručnom osposobljavanju...


...Posao obavljen, a love nema? Evo kako postupiti ako ti poslodavac ne želi isplatiti plaću preko studentskog ugovora...


...Za sve koji nude ili traže posao: Prva hrvatska društvena mreža za povezivanje poslodavaca i posloprimaca...


U komentarima se čak našao i prijedlog da bi bilo dobro sastaviti javnu listu neodgovornih i neprofesionalnih radnika zbog zaposlenika koji se trude, kao i zbog dobrih i korektnih poslodavaca. Studentica je svoju objavu izbrisala, a ovaj slučaj pokazuje da ne treba odmah krenuti "drvljem i kamenjem" na poslodavce jer ima i neprofesionalnih studenata.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


studentski posaostudenticaneprofesionalnostposlodavacklevetaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se