Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Jednim klikom provjeri iznos koji si zaradio na ugovor: Omiljena aplikacija studenata koji strahuju od poreza spremna za korištenje

MojFaks | Karijera, 21.11.2017.Jednim klikom provjeri iznos koji si zaradio na ugovor: Omiljena aplikacija studenata koji strahuju od poreza spremna za korištenje

Nakon nekoliko mjeseci razvoja i jednako toliko sastanaka, Sumirra je ponovno dostupna za korištenje!

Aplikacija Sumirra ugledala je svjetlo dana sredinom ove godine, a od samog početka je objeručke prihvaćena među studentima koji rade preko student-servisa jer im pomaže da u svakom trenutku znaju koliko su točno zaradili te na taj način izbjegnu plaćanje poreza na godišnju zaradu.

...Više ne morate brinuti zbog poreza: Studenti napravili aplikaciju koja provjerava koliko ste zaradili preko SC-a...


Kao što smo već pisali, iza aplikacije stoje studenti Marko Božac i Stanko Krtalić Rusendić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Petar Šegina s FER-a te Filip Šuste s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Ova ekipa razveselila je stare i potencijalne nove korisnike viješću da je aplikacija ponovo spremna za korištenje, uz neke novosti.

Samo zagrebački SC


Sumirra trenutno radi samo za studente koji koriste usluge SC Zagreba. Do ovoga je došlo iz tehničkih razloga, no kratori aplikacije vjeruju da će u budućnosti moći podržavati i ostale SC-ove. Korisnici SC Zagreba sami moraju unijeti iznose svojih isplata.


foto: Facebook@Sumirra

Više ne morate imati AAI@EduHr račun za prijavu


Za razliku od prijašnjeg sustava, korisnici više ne moraju imati AAI@EduHr račun za prijavu u Sumirri. Sada se svi mogu registrirati s bilo kojim emailom, ali morat će nakon registracije unijeti svoj OIB, JMBAG i SC broj kako bi Sumirra mogla dohvatiti podatke.

...Studenti u panici: 'Prekoračila sam limit od 15000 kuna, a nisam primijetila na vrijeme...' Evo KAKO IZBJEĆI ovaj scenarij!...


Prijava s AAI@EduHr za stare korisnike


Korisnici koji su se prijavili u Sumirru prije studenoga 2017. godine mogu se prijaviti sa svojim AAI@EduHr podacima. Podaci o njihovim isplatama ostali su sačuvani te mogu vidjeti svoje isplate s već unijetim iznosima. Za novije isplate, korisnici moraju sami unijeti iznose zarada. Također, s obzirom na to da će se ovi emailovi koristiti za slanje obavijesti, savjetujemo korisnicima da zamjene svoj AAI@EduHr mail nekom drugom email adresom koju inače koriste za primanje mailova.

No, kako napominju dečki, ovo nije sve.

"Trenutno radimo na mogućnostima ocjenjivanja i komentiranja poduzeća kako bi studenti mogli pohvaliti korektne poslodavce te upozoriti kolege na one poslodavce koji se ne odnose najbolje prema studentima. Vjerujemo da će Sumirra na ovaj način doprinijeti transparentnijem tržištu i poštenijem odnosu poslodavaca naprema studentima i obrnuto", otkrivaju.

Sa svojim komentarima i prijedlozima za poboljšavanje ove rado korištene aplikacije slobodno im se javite na info@sumirra.com.

L.B./izvor i foto: blog.sumirra.com


Sumirraaplikacijaporezizaradaugovorstudent-servisKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se