Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Novo istraživanje pokazalo: Idealna satnica za studentske poslove iznosi 35 kuna

MojFaks | Karijera, 28.02.2018.Novo istraživanje pokazalo: Idealna satnica za studentske poslove iznosi 35 kuna

Idealno je jedno, a najniže prihvatljivo ili fantastično nešto sasvim drugo...Jesu li i vama ove cifre dostojne svih nabrojanih kategorija?

Kada ste student i potrebna vam je dodatna zarada imate mogućnost obavljanja studentskih poslova putem student servisa i to je jedna od prednosti studiranja. No, kako odabrati posao po svojoj mjeri? Što je to što vas privlači da pogledate oglas i odlučite se prijaviti baš na taj posao? Satnica? Uvjeti rada? Iskustvo koje ćete dobiti radom u toj tvrtki? Sve ovo trebali bi biti važni kriteriji kada kao student odlučite potražiti izvor dodatne zarade.

...Novost za studente koji traže povremeni posao: Mjesto na kojemu možete ocijeniti poslodavca i bez iznimke vidjeti satnice...


ZAŠTO JE BITNO RADITI STUDENTSKI POSAO TIJEKOM STUDIJA?


Iako mnogi odmah pomisle na dodatnu zaradu, studentski posao bitan je zbog više čimbenika. Jednoga dana kada završite studij i krenete u potragu za poslom na neodređeno prvi kontakt između vas i potencijalnog poslodavca bit će vaš životopis. Iako nije presudan, životopis je vrlo bitan kod odabira kandidata za posao. Stoga, osim što je važno da je životopis popunjen pravilno i gramatički ispravno, bitno je da njime poslodavcu pokažete da ste spremni na učenje i na rad.Upravo zbog toga, studentski posao je dobar pokazatelj da je osoba spremna prihvatiti nove izazove i prilagoditi se novoj okolini. Također, to je pokazatelj da je kandidat discipliniran te da ima određeno iskustvo u poslovnoj okolini. Zato ako želite da se vaš životopis istakne među mnoštvom krenite u potragu za studentskim poslovima.

ZA KOJU SATNICU BI RADIO/LA STUDENTSKI POSAO?


Prema najnovijem istraživanju portala danasradim.hr koje je proveo neposredno na svojim stranicama najmanja prosječna satnica za koju bi radili prema mišljenju ispitanika iznosi 25 kuna. Iako smo svjedoci da se u oglasnicima nude i puno manje satnice, tržište je to koje regulira ponudu i potražnju takvih poslova. Prema Nacrtu Zakona o obavljanju studentskih poslova uskoro bi se trebala regulirati minimalna satnica pa tako uskoro više nećemo moći vidjeti poslove koji bi se plaćali za manje od 20-tak kuna po satu.

...Koliko su plaćeni najpopularniji poslovi među studentima u Hrvatskoj? Donosimo popis stvarnih satnica i poslova!...


Sukladno tome, prema istraživanju portala danasradim.hr idealna satnica je ona od 35 kuna po satu, a fenomenalna je pak ona od 50 kuna po satu. Naravno, ovakve satnice nisu tako česte pa iako je za pronaći ovakve poslove potrebno malo sreće, ali i truda, ipak postoji dokaz da se i to može.

L.B./foto: danasradim.hr


satnicestudentski poslovistudent-servicanketaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se