Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prijavi se na natječaj za kontrolore letenja, potraga traje!

MojFaks | Karijera, 17.06.2016.Prijavi se na natječaj za kontrolore letenja, potraga traje!

Hrvatska kontrola zračne plovidbe u potrazi je za dvanaestoro pametnih mladih ljudi koje će osposobiti za prestižno radno mjesto kontrolora letenja. Prepoznate li se u uvjetima natječaja, ne oklijevajte. Prijavite se i pojavite na njihovom radaru! Možete ostvariti zavidnu karijeru.

Biti kontrolor letenja vjerojatno je jedno od najljepših zanimanja na svijetu – kaže Renata Zlopaša, rukovoditeljica Odjela za osposobljavanje Hrvatske kontrole zračne plovidbe, koja se upravo dala u potragu za 12 novih polaznika osposobljavanja za oblasne radarske kontrolore zračnog prometa.

Što kontrolori letenja rade


Kontrolori letenja su putem radio veze stalna i aktivna podrška pilotima te povezuju svijet 24 sata dnevno. Za obavljanje posla koriste  najmodernije radarske, navigacijske, komunikacijske i računalne sustave. Istovremeno, to je  izuzetno zahtjevan i stresan posao, podrazumijeva smjenski rad, ali je i pun izazova te pogodnosti, od onih materijalnih, preko duljeg godišnjeg odmora pa sve do najvažnije - osjećaja vlastite vrijednosti zbog doprinosa društvu.

Zašto toliko vole svoj posao


Neki od danas uspješnih kontrolora oduvijek su sanjali baš o tom poslu, a neki su tek u odrasloj dobi igrom slučaja saznali da postoji. Bez obzira na to, kontrola zračnog prometa omogućuje im da na najbolji način upregnu sve svoje potencijale.Koje su osobine uspješnih kontrolora letenja


Kontrolori letenja su samouvjereni i odlučni, sposobni donositi brze i točne odluke, imaju odlično pamćenje, percepciju i pažnju, samomotivirani su, zreli i odgovorni, izvrsno znaju engleski jezik, timski su igrači, odlično se snalaze u vremenu i prostoru, a uz sve to još su i izvrsnog zdravlja! Ako ste i vi takvi, obavezno nastavite čitati!

Kakav je idealni kandidat


Ako ste rođeni između 1991. i 1996., završili ste sveučilišni preddiplomski studij iz područja zračnog prometa ili sveučilišni preddiplomski studij tehničke struke, gimnaziju ili srednju tehničku školu te uz mentalne sposobnosti imate izvrsno fizičko zdravlje i znanje engleskog jezika, ovo je prilika za vas! Prijavite se i možete postati jedan od 12 odabranih koji će ući u svijet visoko obučenih profesionalaca, koji omogućuju nesmetano i sigurno odvijanje zračnog prometa.Kako se prijaviti


Prijave se mogu podnijeti na 3 načina:

popunjavanjem e-prijave s priloženim skeniranim dokumentima putem web stranice HKZP-a: www.crocontrol.hr/prijave,

putem e-pošte na adresu kontrolor.letenja@crocontrol.hr,

putem pošte na adresu HKZP-a.

Prijave se mogu poslati do 30. lipnja 2016., a kandidati će biti testirani po primitku određenog broja prijava. Odabrani kandidati uputit će se na Osnovno osposobljavanje (Basic Training), a troškove osposobljavanja snosit će HKZP.Razmišljate o prijavi? Reagirajte brzo – to je jedna od ključnih osobina kontrolora letenja!

Hrvatska kontrola zračne plovidbe samo je u prošlom postupku odabira zaprimila više od 1300 prijava! Međutim, zahtjevi su visoki i samo mali broj kandidata uspije zadovoljiti uvjete selekcijskog procesa. Smatrate da posjedujete sve potrebne kvalitete? Mi ćemo tražiti dok vas ne nađemo, ali morate se sami prijaviti. Zato pošaljite prijavu i – pojavite se na našem radaru!

Detalje oglasa, kao i praktični vodič potražite na www.crocontrol.hr.

Sponzorirani članak


posaokarijerakontrolor letaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se