Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

SLUŽBENO JE: Evo koliko će od 1. siječnja iznositi minimalna studentska satnica

MojFaks | Karijera, 16.11.2019.SLUŽBENO JE: Evo koliko će od 1. siječnja iznositi minimalna studentska satnica

Tjednima se najavljivalo i pričalo o tome, a sada je i službeno - od 1. siječnja mijenja se iznos minimalne studentske satnice te će ona iznositi 25,39 kuna.


Odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja o minimalnoj satnici na snagu stupa 1. siječnja 2020. godine. Velik je ovo dobitak za hrvatske studente, budući da su donedavno studentska satnice nerijetko iznosile sramotnih 16-17 kuna, a situacija se značajno popravila još prošle kada je donešen prvi Zakon o obavljanju studentskih poslova, kojim je minimalna satnica za studente unificirana na državnoj razini. 


Nova satnica od 25,39 kuna sada već izgleda itekako pristojno. Tražite studentski posao? Najnoviju ponudu poslova i oglase pogledajte u našoj rubrici POSLOVI.

Osim studentske satnice, rast će i naknada za korisnike mjere stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, koja je usklađena s minimalnom neto plaćom i iznosit će 3.250 kuna


poslovisatnicastudentski posloviKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se