Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti odgovaraju na škakljivo pitanje: Koja je najveća svinjarija koju bi napravili da dobiju posao?

MojFaks | Karijera, 11.06.2018.Studenti odgovaraju na škakljivo pitanje: Koja je najveća svinjarija koju bi napravili da dobiju posao?

Savršeno pitanje da u jednoj rečenici otkrijete koliko je nekome doista stalo da dobije posao koji priželjkuje...

Belgrade Youth Fair je najveći sajam karijera u Srbiji koji posjećuju mladi u potrazi za poslom iz snova. Ovu je priliku iskoristila ekipa portala Noizz kako bi na licu mjesta, uglavnom među studentima, provjerila na kakve su sve drastične poteze spremni kako bi se dočepali posla iz snova.

Kako su objasnili, u odgovoru na ovo pitanje "se lako pročita koliko je jedan perspektivan i odlučan čovjek spreman riskirati i izgarati zbog posla koji voli". Što je odgovor luđi i strastveniji, možemo zaključiti da je i osoba spremnija i odlučnija u namjeri da taj posao i dobije. Dakle, na što su sve mladi spremni kako bi se smjestili na poslu koji smatraju idealnim?

...Objasnila zašto se pokušala 'uhljebiti' nakon diplome i kako je propao taj san...


"Pljusnuo bih direktoru vodu u facu", odgovorio je jedan u grupi mladića u potrazi za poslom iz snova. Međutim, njegov prijatelj je imao mnogo konkretniju ideju i kao iz topa je odgovorio: "Kresnuo bih direktoru ženu", kazali su za Noizz.

Bilo je tu i manje ekstremnih odgovora koje možda i ne biste smatrali ludima, a kao što su "Preselio bih se u drugi grad" ili "Ostavila bih dečka", "Promijenila bih boju kose", ali bilo je i onih malo "paprenijih".

Od "uljepšavanja" životopisa do ulijevanja laksativa...


Jedan student Geografskog fakulteta odgovorio je da bih "dodao sebi neku kvalifikaciju koju nemam, ovisno o tome koji posao tražim". Njegova kolegica je ipak imala kreativniju i luđu ideju: "Aktivirala bih aparat za požar pa, kada svi izlete iz zgrade, ostala bih jedina na razgovoru za posao", odgovorila je.

Jedna je djevojka bila maštovita pa je slikovito dočarala kako bi napravila skeč u kojemu bi glumila sve kolege iz firme. Naravno, pred cijelom kompanijom.

...Pretvori sramotu u anegdotu: najgore blamaže na razgovoru za posao...


A da je spremna za sve, samo kako bi došla do idealnog zaposlenja, dokazala je i studentica Fakulteta organizacijskih znanosti koja je rekla da bi "ulila laksativ konkurenciji u piće". Vrlo kreativno!

"Mogao bih direktorici pokazati svoje golo zmijsko tijelo, ali za tri mjeseca kad smršavim", odgovor je studenta Fakulteta političkih znanosti koji, po svemu sudeći, planira poraditi na liniji do ljeta.

L.B./izvor: Noizz.rs
foto: Pixabay


posao iz snovanajveća ludostzapošljavanjestudentiželim posaoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se