Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Želiš upoznati njemački parlamentarni sustav i steći praktična iskustva? Prijavi se za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju!

MojFaks | Karijera, 28.06.2019.Želiš upoznati njemački parlamentarni sustav i steći praktična iskustva? Prijavi se za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju!

Njemački parlament (der Deutsche Bundestag) poziva sve zainteresirane da podnesu prijave za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) na pet mjeseci u Berlinu.

Mladi ljudi će 13 tjedana raditi kod jednog od zastupnika Bundestaga. Imat će priliku da upoznaju njemački parlamentarni sustav i političke procese donošenja odluka, kao i mogućnost da steknu praktična iskustva u području parlamentarnog rada.

Tko se može prijaviti?


Međunarodna parlamentarna stipendija (IPS) namijenjena je visoko kvalificiranim i politički zainteresiranim mladim osobama koje su voljne nakon završenog programa vratiti se u svoju domovinu te aktivno i odgovorno sudjelovati u oblikovanju njezine demokratske budućnosti.

Od kandidata se očekuje da su hrvatski državljani sa završenim sveučilišnim studijem. Potrebno je vrlo dobro poznavanje njemačkog jezika, poznavanje njemačke politike i povijesti, te da su kandidati mlađi od 30 godina. Stipendija pokriva troškove osiguranja i puta, besplatan smještaj i 500 eura mjesečno.

Stipendiste bira nezavisna izborna komisija Njemačkog parlamenta, a krajnji rok za prijavu je 31.srpnja 2019. godine. Više informacija možete naći na poveznici.

MojFaks
Izvor: Sveučilište u Zagrebu
Foto: Unsplash


Međunarodna parlamentarna stipendijaBerlinmladiBundestagKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se