Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

17-godišnjak dio života proveo na ulici, a sada upao na čak 17 fakulteta!

MojFaks | Laganini, 14.05.2019.17-godišnjak dio života proveo na ulici, a sada upao na čak 17 fakulteta!

Nakon što se više puta u svom životu našao na ulici, 17-godišnji Dylan Chidick iz New Jerseyju upao je na čak 17 fakulteta od njih 20 koje je prijavio.

"Drago mi je što ću biti prva osoba u obitelji koja će ići na fakultet.", ispričao je srednjoškolac za CNN.


Dylanu Chidlicku i njegovoj obitelji problemi su započeli kada su se prije 10 godina preselili iz Trinidada u Sjedinjene Američke države – više puta su bili prisiljeni živjeti na ulici, a njegova dva brata blizanca uz to morala su živjeti s ozbiljnim srčanim problemima. Chidlick, iako svjestan situacije, kaže da ga to nije sprječavalo.


"Iako mi je beskućništvo pokazalo kako će u životu uvijek postojati neke prepreke, ako sam sa svojom obitelji, mogu sve", ispričao je Chidlick.


Izvor: CNN

Nakon što se njegova majka obratila neprofitnoj organizaciji Rising Woman, Chidlicku i njegovoj obitelji pružen je dom u kojem je on mogao normalno učiti i studirati. Ova prilika Chidlicku dodatno je dala vjetar u leđa zbog čega je ovaj srednjoškolac uspio upasti na 17 fakulteta, ali još uvijek čeka odgovor onog kojeg najviše priželjkuje – University of New Jersey.


Želi se posvetiti političkim znanostima i povijesti


Chidlick govori za CNN kako ga najviše zanimaju političke znanosti i povijest te se nada kako će u tim područjima i diplomirati.

"Želim razumjeti kako vlada funkcionira i razmišljati uvijek s politološke perspektive", rekao je.


P.H.

Izvor/Foto: CNN


Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se