Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

A, B ili 0: Krvna grupa otkriva kakav si student i što zapravo trebaš studirati

MojFaks | Laganini, 15.12.2016.A, B ili 0: Krvna grupa otkriva kakav si student i što zapravo trebaš studirati

Mnogi studenti nemaju pojma koja je njihova krvna grupa, ali možda će to htjeti rado saznati jer ona puno govori o našem karakteru pa čak i o tome kakav je netko student.

Nedavno smo pisali o velikom studentskom darivanju krvi, a koliko je taj čin plemenit, toliko može i pomoći da saznamo koja grupa teče našim venama. Studenti koji su već darivali krv sigurno već znaju koja je njihova krvna grupa pa s tim nemaju problema, a ovdje se nalaze karakteristike svake koja određuje kakvi smo studenti te što bismo trebali studirati:

Krvna grupa A
Studenti s ovom krvnom grupom su uglavnom požrtvovni što znači da će tijekom timskog rada sav posao preuzeti na sebe te znaju slušati svoje kolege što ih na kraju čini odličnim prijateljima. Njihov problem je to što često ne znaju artikulirati svoje emocije i izraziti ono što osjećaju pa se zato radije bave tuđim osjećajima.

Ovi studenti su uvijek otvoreni za pomoći drugim kolegama, a s vremenom se kod njih nažalost može razviti depresija i tjeskoba. Krvna grupa A uglavnom se pripisuje knjižničarima, odvjetnicima, ekonomistima i piscima, a u ljubavi imaju sreće s osoba koje imaju krvnu grupu A i AB.

Krvna grupa BIzvor: talkboutrandom.blogspot.hr

Ako se neke studente može opisati kao otvorene, brbljive i druželjubive, to su onda oni s B krvnom grupom. Baš kao kolege s krvnom grupom A, tako i oni znaju dobro slušati druge i dobri su prijatelji. No, postoji razlika jer oni ne stavljaju baš sve potrebe drugih ispred svojih te više drže do sebe. Niti ovi studenti ne znaju dobro izraziti svoje osjećaje, ali u manjoj mjeri nego pripadnici grupe A. Dobro čitanje neverbalne komunikacije i govora tijela te su vrlo intuitivni i zato bi bili idealni novinari, psihijatri i detektivi. Kada je riječ o ljubavi najbolje se slažu s krvnom grupom A i AB.

...I ove godine studenti daruju krv: budi faca, sudjeluj i počasti se besplatnim ručkom u menzi...


Krvna grupa AB


Ovo je najrjeđa krvna grupa, a studenti koji ju imaju su vrlo duhoviti. No, oni su istovremeno i racionalni, dobri u planiranju i organizaciji.

AB krvna grupa je zaslužna za to što ovi studenti u svome tijelu imaju više veće lučenje adrenalina  koji povećava snagu i budnost. To znači da je tijelo pripremljeno za stanja u kojima treba brzo reagirati, boriti se ili pobjeći od opasnosti. Studenti s ovom krvnom grupom bi se odlično našli u poslovima koji su povezani s odnosima s javnošću, u menadžementu i u obrazovanju.


Krvna grupa 0Izvor: emaze.com

Krvna grupa koja se najčešće sreće jest 0, a znanstvenici tvrde da je ujedno i najstarija na svijetu jer je nastala prva.

Studenti s ovom grupom uglavnom vole osjećaj moći pa se uvijek vole nametnuti kao vođe, a ono što ih ističe jest to da će se radije posvetiti ostvarivanju određenog cilja u životu nego građenju prijateljstva. Upravo zato su jako vješti u poslovima gdje su oni na čelu stoga ne čudi da se odlično snalaze u ulozi političara. Osim politike, tu je i računovodstvo kao idealno mjesto za njih i fizioterapija. Nije poznato s kojim se grupama najbolje slažu u ljubavi.

Ivana Petrić
foto: Pixabaykrvna grupakrvne grupekrvkakav si studentKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se