Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ako studiraš na ovim fakultetima velike su šanse da si psihopat (ili sjediš među njima)

MojFaks | Laganini, 17.11.2017.Ako studiraš na ovim fakultetima velike su šanse da si psihopat (ili sjediš među njima)

U pop kulturi uvriježeno je mišljenje da su direktori i općenito ljudi iz korporacija prikriveni psihopati, ali čini se da taj stereotip zapravo nije daleko od istine. Barem sudeći po rezultatima istraživanja koji pokazuju koji fakulteti kriju najviše psihopata.

Psihopate se najčešće može naći na studiju ekonomije, što znači da se kriju i u menadžmentu kao i u marketingu te srodnim područjima. To potvrđuje predrasudu da su poslovnjaci lišeni empatije, a ovo istraživanje objavljeno je u Personality and Individual Differences.

...Osobine psihopata koje su potrebne za uspješan život!...


...10 zanimanja u kojima ima najviše psihopata...


"Emocionalni daltonisti" je još jedan naziv za osobe sa psihopatijom. Spomenuto istraživanje je provedeno među 400 danskih studenata dok su još uvijek bili u srednjoj školi, netom prije završetka. Znanstvenici sa Sveučilišta Aarhus ispitivali su "mračne" osobine povezane sa psihopatijom te ih povezivali sa željom za dominacijom nad kolegama i općenito za osjećajem moći na radnom mjestu.Ispitivanje je namjerno napravljeno prije nego su studenti upisali fakultet kako ne bi bilo bojazni da je fakultet od njih napravio psihopate. Među 400 ispitanih neki su rekli da će upisati psihologiju, neki menadžment, a neki političke znanosti. To je pomoglo znanstvenicima usporediti njihove osobine s interesima pa su otkrili da studenti psihologije imaju najmanje psihopatskih osobina, a najviše ih imaju studenti s ekonomije i srodnih fakulteta.

Cijelo istraživanje možete pročitati na linku.

Ivana Petrić
foto: letterboxd.com/Pixlr


psihopatpsihopatifakultetiekonomijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se