Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ovo bismo instalirali odmah: Aplikacije koje ne postoje, ali su san svakog studenta

MojFaks | Laganini, 20.10.2016.Ovo bismo instalirali odmah: Aplikacije koje ne postoje, ali su san svakog studenta

Nećemo lagati kada kažemo da su aplikacije svuda oko nas i da postoje za gotovo sve: od učenja do dejtanja, sve se može pronaći na ekranu mobitela. Mi smo se bacili u razmišljanje o aplikacijama koje ne postoje, ali bi ih studenti rado koristili.

Kada se vratimo u naše studentsko vrijeme, sjetimo se da nisu postojale aplikacije koje bi same rješavale matematičke zadatke kao danas pa nam malo i oči zasuze od muke. Svi su barem jednom u životu došli na ideju da "bi baš bilo super da postoji aplikacija za ovo ili ono" te uglavnom za dva dana na to zaboravili.

Razonode radi, mi smo malo uključili maštu i razmislili o tome koje bi aplikacije studenti sigurno htjeli imati, ali one nažalost ne postoje:

1. Aplikacija koja može odgovoriti na ispitna pitanja


Naravno da nije lijepo niti korisno prepisivati, a premda to neki kroz cijelo školovanje besramno rade, drugi se totalno klone šalabahtera. Aplikacija koja bi nam odmah dala odgovore na ispitna pitanja je sigurno ono što bi studenti koristili ako zanemarimo sve etičke kodekse ikada. Dovoljno bi bilo samo ufotkati ispit, "provući ga" kroz aplikaciju i eto odgovora. Najbliže ovome približio se Photomath, ali ova aplikacija pomaže samo kad je matematika u pitanju.

...Rasturi matišu pomoću telefona: aplikacija za rješavanje matematičkih zadataka...


2. Aplikacija koja bi pomogla studentima da saznaju tko je njihova simpatija iz menze ili doma


Image result for that`s cool gif


Znate ono kada odete u menzu ili slučajno sretnete u domu neku djevojku ili dečka koji vam se iznimno sviđa, ali ne možete saznati neko vrijeme tko je pa se blamirate na 'spottedu'?

Eh, sramote više ne bi bilo kada bi se napravila aplikacija koja bi odmah dojavila tko je to ili barem ime te osobe. Naravno i ona bi morala imati tu aplikaciju te biti registrirana pa kada pored nas prođe ili je u našoj blizini da ju lako možemo naći i upoznati se. Možda zvuči kao neka dejting aplikacija, ali zapravo nije te bi trebala biti ograničena na studente. Kako da se to ne pretvori u sredstvo "stalkanja"? To ne znamo jer samo imamo ideju.

3. Aplikacija koja će smišljati najbolje izgovore


Kada nas stisnu rokovi seminara i sličnih radova, naravno da ne stignemo sve baš na vrijeme stići te će uvijek neki predmet patiti. Jasno je da ćemo mi zapravo patiti, a ne predmet, a što bi se reklo, izgovora nikada dosta.

Važno je uvijek da smo ljubazni prema profesoru kada ga želimo zamoliti da nam produži rok seminara, ali kada bi imali aplikaciju koja bi smišljala najbolje i najoriginalnije izgovore, apsolutno ne bismo imali problema.

4. Aplikacija koja će nešto poručiti cimeru


Ponekad smo svi pasivno-agresivni, a osobito ako smo prvo lijepo, a kasnije agresivno cimeru ponovili da svoje prljave čarape ne ostavlja svuda po stanu pa mu to moramo poručiti ipak nekako drukčije.

..Nitko ne mora znati: 14 tajni koje čuvamo od svojih cimera...


Često uopće više ni ne želimo razgovarati s tom osobom, a 'sticker notes' ne pomažu pa bi idealno bilo imati aplikaciju preko koje mu na kreativan način možemo poručiti koliko nas živcira njegovo ponašanje. Neka varijanta sa snimkama i fotkama bi isto došla u obzir pa tako primjerice možemo ufotkati prazan frižider, spomenute prljave čarape i tko zna što još i poslati mu s našom porukom kao dokaze njegovog ponašanja.

5. Aplikacija koja bi omogućila kupovanje svega preko iksice


Image result for give it to me gif


Neki studenti uopće ne iskorištavaju svoju iksicu kak' spada (bila sam jedna od tih pa znam) odnosno na ručkove u menzi i druge stvari. Aplikacija koja bi studentima omogućila da kupuju i druge stvari osim hrane preko iksice bi dobro došla i ovima koji redovito jedu u menzi, ali i onima što ne.

..Sve što trebate i želite po povoljnijoj cijeni: BENEFiD nudi studentske popuste na jednom mjestu...


Zar ne bi bilo fora kupiti primjerice hrpu slatkiša u dućanu pred ispite preko iksice po manjoj cijeni ili pak neke krpice? Ma naravno da bi, a za ovu aplikaciju znamo da sigurno neće zaživjeti.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


nepostojeće aplikacijeaplikacije za studentetehnologijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se