Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Od 1000 stranica - mikroskopski šalabahter: Ovo su sve super-moći koje studenti koriste tijekom rokova

MojFaks | Laganini, 09.02.2018.Od 1000 stranica - mikroskopski šalabahter: Ovo su sve super-moći koje studenti koriste tijekom rokova

'Odrasli' će reći suprotno, ali studenti znaju koliko studentski život može biti težak. Kako bi ga uspješno preživjeli, studenti baš poput Harryja Pottera često moraju čarobirati da bi stigli sve obaviti. Te studentske super-moći uglavnom im pomažu za vrijeme sezone ispitnih rokova.

Studentski život pred vas stavlja različite izazove, što od studenta traži da se koristi različitim dovitljivostima. Studentska snalažljivost može biti toliko impresivna, da je možemo usporediti s moćima super-junaka, piše Studomat.ba.

#1 Brzina
Znanstvena istraživanja su više puta pokušavala ustanoviti koliko osobama različitih profesija treba vremena da pročitaju knjigu od 1 000 stranica. Ista istraživanja su ustanovila da piscu za to prosječno treba 100 dana, liječnicima 60, a odvjetnicima 30 dana. No, što mislite koliko vremena treba studentu? Jedna noć!

Upravo tako. Prosječnim osobama treba mjesec dana, ali ne i studentu. Student je super-junak. Njemu je za to potrebna samo jedna noć. Student u predispitnoj noći koristi vještinu brzog prelistavanja i pamćenja, razdvajanja bitnog od nebitnog. Tijekom zimskog perioda zbog dužine noći, nađe vremena i da malo drijemne, piše na Studomat.ba.

#2 SmanjivanjeIzvor: Pixabay

Godinama ni najvještiji super junaci iz SF-ova nisu ovladali sposobnošću umanjivanja stvari, a nju posjeduje skoro svaki student. Da se vratimo opet na onu knjigu od 1 000 stranica iz prethodnog primjera. Ako koristite moć smanjivanja (za koju nije potrebno koristiti laserske zrake iz svojih dlanova), vrlo vjerojatno nećete koristiti svoju brzinu. Odlučili ste da ipak za čitanje knjige ostavite više od jedne noći? U redu, tu je moć smanjivanja.

Knjigu od 1000 stranica predate kolegama štreberima, koji uz pomoć markera od knjige naprave slikovnicu. Sljedeća faza predstavlja izradu skripte, ali ona je i dalje za štrebere. Zato sada vi (ili ipak neko drugi) preuzimate "soboslikarske radove" s markerima i od skripte napravite skripticu, a od skriptice "puškicu". I iznenada se knjiga od 1000 stranica pretvara u par papirića. Prilikom pismenog ispita, vrlo često ćete uz ovu tehniku morati iskoristiti i super-moć mikroskopskog vida.

#3 Eliminacija stresa
Nije tajna da vježbom dolazimo do savršenstva pa tako ovu parolu možemo primijeniti i na stresne situacije. Budite svjesni da vam neizbježno slijedi stresni period tijekom ispitnog roka i pripremite se na vrijeme. Ali kako se izboriti sa stresom? Pravi junak se bori protiv stresa tako što ga ignorira. Kako sad mislite ignorira stres?

...Jesi li i ti 'akademski superjunak'?...


Pa, lijepo. Pred vama je predispitna noć, niste koristili super-moć smanjivanja, a pozvani ste na party godine. Ne, nema potrebe da očajavate
. Vi ste student, a student je super-junak. Pronađite svoju najbolju odjevnu kombinaciju, stres potopite velikim količinama pića po izboru, i uživajte u noći pred vama. Jer svaka noć se završava novim svitanjem, a ono donosi bezbroj mogućnosti. Ispit može biti otkazan, ispit može biti prepisan (iako vam to nije praksa)… Ma, ispit može i pričekati.

#4 Putovanje kroz vrijeme
Kako bi bilo lijepo da čovjek može putovati kroz vrijeme, da bude svjedok svim tim bitnim događajima. Pa tko kaže da je to nemoguće? Naravno da nije nemoguće. Pravi student, student heroj, ne samo da putuje kroz vrijeme, on ga može i kontrolirati. Student junak sigurno ne studira predviđenih četiri godine studija, on upravlja vremenom. Iako roditelji broje kalendarske godine, student im dokaže da je on taj koji kontrolira vrijeme.

...Mrziš priče o vremenu, dosađuješ se na predavanjima i još 4 znaka koji otkrivaju da si inteligentan student...


On uspijeva tri ili čak više godina da pretvori u jednu godinu studija
, a mjesečni budžet troši za svega nekoliko sati.
Istovremeno, student je sposoban putovati kroz vrijeme. Dolaskom novih brucoša, on se lako transportira sa svojih 27 godina u njihovih 19 i ponovo pred sobom ima svo vrijeme svijeta.

#5 Neprijatelj nikad ne spava
Kao i svaki drugi super-heroj, tako i student pred sobom ima neprijatelja koji nikada ne spava. A neprijatelj nije jedan, njih je puno. Pred njim su zlokobni profesori, strogi birokratski sistem, tone knjiga koje treba umanjiti i za noć pročitati. Ali, naš student nije netko tko će se predati. Jer pravi super junak ustaje onda kad je najteže, pokazuje da zgaženi gaze najjače.

Ivana Petrić
izvor: Studomat.ba
foto: Serge Kutuzov/Unsplash


super moćisuper junacistudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se