Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dosta je 'tankanja': Studenti napravili automobil koji pokreće samo zrak VIDEO

MojFaks | Laganini, 07.01.2019.Dosta je 'tankanja': Studenti napravili automobil koji pokreće samo zrak VIDEO

Zadatak svakog čovjeka trebao bi biti ostavljanje čiste planete sljedećim generacijama, ali nažalost rijetko tko o tome brine. Srećom, ima onih kojima je stalo do čišćeg zraka te čistije Zemlje, a jedni od tih su i studenti iz Egipta. Naime, oni su napravili automobil koji pokreće zrak.

Grupa studenata iz Egipta napravila je vozilo koje pokreće zrak kako bi izašli na kraj s visokim cijenama goriva i promovirali čistu energiju. Automobil "na zrak" osmislili su u sklopu svog završnog rada na Sveučilištu Helwan u Kairu. Njihovo vozilo je prototip te je za sada osmišljeno za jednu osobu, a radi na principu stlačenog kisika.

...VIDEO Studenti strojarstva od Barbie auta napravili pravu jurilicu za utrke...Vozilo slično go-kartu nastalo je u trenutku kada se u Egiptu odvijaju bolne ekonomske reforme koje uključuju rezove za subvenciju energije. Riječ je o mjeri vezanoj uz trogodišnji program MMF-a za kredit u iznosu od 12 milijardi dolara koji je pokrenut još 2016. godine. Studenti, osim što su ekološki osviješteni, osviješteni su i socijalno jer znaju da mnogi u Egiptu nemaju dovoljno novca za gorivo.Studenti kažu da njihovo vozilo može dostići brzinu od 40 km/h i 30 kilometara prije nego što se mora napuniti gorivom, a za izgradnju košta samo 18 000 egipatskih funti, što je malo više od 6 500 kuna. Trenutno, studenti pokušavaju skupiti novac kako bi krenuli u masovnu proizvodnjuu ovog ekološkog vozila. Svaka čast!

autor: MojFaks
foto: ilustracija/FreePik


automobil na zrakstudenti osmisliliEgipatKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se