Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

[FOTO] Što se događa s menzom PBF-a? Naručio i platio kranjske – a na tanjuru dobio ovo! Student tvrdi da je hrana sve gora

MojFaks | Laganini, 19.10.2017.[FOTO] Što se događa s menzom PBF-a? Naručio i platio kranjske – a na tanjuru dobio ovo! Student tvrdi da je hrana sve gora

Dobro, priznajemo, nije da se radi o dodatnim neželjenim proteinima raznih vrsta kukaca, ali svejedno je neugodno iznenađenje kad platite jedno, a pod vilicu i nož vam padne nešto sasvim drugo...

Kolega nam je poslao fotografiju svog obroka koji je odabrao u menzi Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Iako je menza PBF-a, restoran "Superfaks", na dobrome glasu jer nudi maštovite i kvalitetnije obroke od većine drugih restorana, često se od kolega mogu čuti kritike na račun cijena i količine hrane koja je skromnija nego, primjerice, u porcijama u menzi Studentskog centra. Iako su kvaliteta i maštovitost hrane (pogotovo što se vegetarijanske ponude tiče) dosad kompenzirali ove sitne nedostatke, čini se da studenti sve češće imaju razloga za nezadovoljstvo.

Naime, kako kaže kolega s Rudarsko geološko naftnog fakulteta koji voli ručati u restoranu "Superfaks", iako je odabrao i platio kranjske kobasice, na tanjuru se ipak "počastio" običnim hrenovkama.


foto: privatna arhiva/objavljeno uz dopuštenje autora

No, to nije jedini razlog zbog kojeg nam se odlučio javiti.

"Poslao sam to jer u toj menzi često znaju naplaćivati stvari koje nismo uzeli. Ne da nam dodatno nešto naplate nego kao u ovom slučaju, stave nesto skuplje. Menza je jedna od skupljih i kvaliteta hrane je iz godine u godinu lošija, što je za jedan ovakav, prehrambeno-biotehnološki, fakultet u najmanju ruku sramotno. Sramotno je za sve menze, ali ovo je njihova (PBF-ova) struka", rekao nam je kolega koji je želio ostati anoniman.

Sličnog su mišljenja i studentice PBF-a koje više ne jedu u restoranu Superfaks. "Kad sam krenula na faks, menza je bila malo skuplja, ali svi su dolazili jer je stvarno bilo fino. S vremenom je bila sve gora, a sada čujem od kolega da su cijene ostale iste, preskupe, a kvaliteta je loša. Imao si i vege meni i ovakav-onakav po izboru. Ali onda odjednom - tipa sendvič, a piletina roza, znači sirova", priča nam jedna od njih dvije.

Druga dodaje da je u svojim obrocima u ovoj menzi našla "pauka, komarca, dlaku, a na salati jednom snop dlaka...kao da je netko pomeo pod pa to istresao na tanjur".

Za kraj, za sve one koji se možda ne mogu prisjetiti izgleda kranjskih kobasa, donosimo fotografiju istih. Pa vi usporedite.


foto: coolinarika.hr

L.B./foto: Ilustracija/kolaž (Facebook@Superfaks Menza Pbf, privatna arhiva)


PBFRGNmenzeprehranakvalitetaiksicaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se