Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Za rokove dušu dalo: recept za kavu koja vas drži budnima i do 18 sati

MojFaks | Laganini, 07.10.2016.Za rokove dušu dalo: recept za kavu koja vas drži budnima i do 18 sati

Kada bi nam netko rekao da je bio budan preko 16 sati pomislili bismo da ta osoba ima kroničnu nesanicu ili da je 'napudrala nos', ali vjerovali ili ne postoji recept za kavu koja ljude drži budnima više od pola dana.

Previše kofeina ne valja konzumirati baš zbog toga što možemo doživjeti neugodne nuspojave: od mučnine, treskavice, napetosti zbog koje ne možemo zaklopiti oči do rane zore drugog dana.

Unatoč svim upozorenjima da prevelika količina kave može biti štetna, postoje oni kojima je očigledno potrebna. Jedan australski barmen izmislio je potpuno sulud recept za kavu koja bi nas trebala držati budnima dulje od 18 sati.

"Ass Kicker Coffee" ilitiga "Kava koja totalno razvaljuje" smišljena je kako bi medicinsko osoblje hitne pomoći izdržalo večernje smjene. Jedna medicinska sestra ovu je kavu pila tijekom dva dana, a držala ju je budnom tri dana.

Image result for coffee gif

Za one koji žele napraviti eksperiment i totalno se "razvaliti" od kofeina, slijedi recept za "Ass Kicker":

- Četiri šalice espressa

- Četiri kocke leda koje su napravljene od kave koja izlazi iz aparata te je stara dva dana

- Pola šalice hladne kave stare deset dana

- Još četiri kocke leda napravljenih od kave


Ovo se čini kao nešto od čega nam može zastati srce jer u sebi ima pet grama kofeina. Usporedbe radi - jedna šalica espresso kave ima tek 60 miligrama kofeina, a navodno već 10 grama kofeina je dovoljno da čovjek umre.

Image result for strong coffee gif

Stručnjakinja za prehranu, Tanya Lewis, kaže da je već nekoliko ljudi završilo u bolnici zbog ove kave stoga ovo ne bi trebalo isprobavati pa čak ni kada nas stisne sto ispita sa svih strana.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


kavarecept za kavuAss Kicker CoffeeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se