Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Je li ovo najkul profesor ikada? Napravio je baš sve da se uklopi među studente i bude dio 'ekipe' - FOTO

MojFaks | Laganini, 12.02.2020.Je li ovo najkul profesor ikada? Napravio je baš sve da se uklopi među studente i bude dio 'ekipe' - FOTO

Svaku generaciju obilježi nešto. I dok se i mi milenijalci trudimo pohvatati sve promjene i aktualnosti koje se događaju oko nas, ne možemo se ne zapitati kako se oni iz malo starije generacije tek nose sa svime?

Odlasci na predavanja više nisu isti. Nama je odavno prihvatljivo da smo u u dvoranama djelomično na predavanju, a diovremena na mobitelu, to je tako već godinama. Pisanje bilješki na papiru? Samo za najhrabrije. Nose se laptopi, snimaju se predavanja na telefon i bilježe u notes - jer tipkanje nam nerijetko ide znatno brže nego ručno ispisivanje. Daktilografsko zanimanje imalo bi teško konkurenciju danas. Ono što se ne mijenja, ili barem ne bi trebalo, je odnos između profesora i studenata. Mogućnost međusobne komunikacije, razmjene i usvajanja novih znanja. Toga je upravo svjestan jedan profesor, koji želi što bolje razumjeti svoje studente. 

Jedna studentica na svom Twitter profilu odlučila je pohvaliti svog profesora sociologije. Da li iz isključivo socioloških razloga ili želje za što boljom komunikacijom i razumijevanjem, ovaj profesor napravio je tablicu u koju abecedno unosi sve slengove koje čuje od svojih studenata. Foto: Twitter @arianawyaaa 

Prema hrvatskoj enciklopediji sleng predstavlja međunarodni jezikoslovni naziv za riječi i izričaje koji se rabe u neformalnom, kolokvijalnom stilu. To mogu biti riječi iz standardnog jezika koje dobivaju novo značenje, poput trava – marihuana itd. Kada je riječ o manjoj skupini studenata i predavanjima u učionicama, dolazi do dodatnog povezivanja među ljudima. Malo nas je, bolje se poznajemo i puno više vremena provodimo zajedno. Upravo i zbog toga kao dio određene skupine počinjemo i koristiti određene riječi koje mi razumijemo. Nekada se one ogledaju više u onom praćenju trendova mimo učionice, a nekad su rezultat upravo toga. 


Foto: Twitter @arianawyaaa 

Tako je ovaj profesor, između ostalih u tablici upisao “tea/ spill the tea”- što bi označavalo tračanje. A što raditi pet minuta prije nego počne predavanje, nego baciti koji trač. Onaj dobroćudni, ako takav uopće i postoji. Tu je i “take the L”- ili žrtvuj se. Ajmo tko će napraviti skriptu od bilješki i žrtvovati se za ekipu? Zabilježen je i sleng “hip/get hip”- pored kojeg je profesor dopisao “usvojiti novog prijatelja”. Brucošima je to jako poznato. Nema ništa gore nego onih nekoliko prvih predavanja, dok nas ne posvoji neko – poput  ponavljača sa starije godine i velikim iskustvom. Foto: Twitter @arianawyaaa 

Kako možemo vidjeti iz objavljenih fotografija, ovaj profesor se zaista posvećuje svojim studentima na predavanjima i nastoji naučiti nešto novo od njih. A i jako je ažuran u ispunjavanju Excel tablice, za to mu posebno skidamo kapu.

Jeste li vi imali ovako fora profesora? 


A.Z. 
Izvor: Tweeter @arianawyaaa 
foto: Unsplash @joszczepanska


studentiprofesorslengnovi izraziKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se