Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Opet nelogičnost u oglasu za stručno osposobljavanje: Pjevaj na svadbama, ali ne nakon 22h

MojFaks | Laganini, 30.03.2017.Opet nelogičnost u oglasu za stručno osposobljavanje: Pjevaj na svadbama, ali ne nakon 22h

Svakih nekoliko dana razvesele nas neobični, nelogični i humoristični oglasi za radna mjesta...

U Facebook grupi "Mladi radnici i mlade radnice" objavljen je screenshot oglasa za stručno osposobljvanje bez zasnivanja radnog odnosa (popularno zvani SOR) koji je u srazu s određenim zakonskim ograničenjima. Naime, u oglasu za posao pjevača/pjevačice u društvu "Glazbene usluge Kvirin" traži se osoba za stručno usavršavanje u pjevanju na svadbama i pogrebima.

...Oglas za posao ginekologa 'zapalio' Twitter: Evo koji vam je stručni ispit potreban...


Ono na što svojim duhovitim komentarom ubačenim na screenshot upućuju administratori stranice "Mladi radnici i mlade radnice" odnosi se na zakonsko ograničenje koje kaže da osoba na stručnom ne smije raditi nakon 22 sata, što je poprilično bitno ograničenje, barem kad se o angažmanima na svadbama radi.


foto: Facebook@Mladi radnici i mlade radnice

Kako je to odlučeno u ovogodišnjem PRIJEDLOGU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POTICANJU ZAPOŠLJAVANJA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA u članku 9. piše:

"U članku 8. iza stavka 2. dodaje se stavak 3. koji glasi: '(3) Osoba koja se stručno osposobljava za rad bez zasnivanja radnog odnosa ne može obavljati poslove u razdoblju između 22 sata uvečer i 6 sati prije podne te nedjeljom, blagdanom ili nekim drugim danom za koji je zakonom određeno da se ne radi.' "

Šaljiva ilustracija podijeljena je u nekoliko grupa po Facebooku uz pitanje korisnika kako je moguće da se raspisuju ovakvi natječaji za posao koji nisu u skladu za zakonima.

L.B./izvor: Facebook@Mladi radnici i mlade radnice
foto: kolaŽ/Facebook@Mladi radnici i mlade radnice, Shutterstock


stručno osposobljavanjeoglasscreenshotnatječajzakonKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se