Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Za sve 'uvlakače', lijenčine, škrtice: Ponašanja na fakultetu koja bi trebala biti kažnjiva zakonom

MojFaks | Laganini, 04.10.2016.Za sve 'uvlakače', lijenčine, škrtice: Ponašanja na fakultetu koja bi trebala biti kažnjiva zakonom

Bit ćemo malo pasivno-agresivni i reći da se neki ljudi na fakultetu ponašaju totalno kao kod kuće i s takvim ponašanjem pobuđuju gnušanje i mržnju u našoj utrobi pa dišemo u vrećicu čim ih ugledamo.

Dok ih naš hejterski pogled totalno osuđuje razmišljamo o tome kako bi bilo odlično da te osobe dobiju kazne za svoje glupo ponašanje i to doslovno. Može opomena, žuti karton, novčana kazna ili ona zatvorska, svejedno nam je...


Jedna noć u ovakvoj sobi! Ne, čekajte, pa ovo je preslično sobi u studentskome domu...foto: Pixabay

Sjećate se lika s predavanja koji na kraju svakog predavanja svojim pitanjima uvijek ugnjavi sve oko sebe - kolege, ali i profesore - pa predavanje često zbog njega traje desetak minuta duže? To je lik koji bi trebao biti optužen za krivično djelo jer nam je ukrao dragocjeno vrijeme koje smo mogli iskoristiti za brzinsko "čišćenje" misli.

No, taj lik nije jedini jer takvih ima na bacanje. Iako smo realno i mi radili neke od ovih stvari na faksu, sada ipak mislimo da bi trebalo baš to označiti "prekršajem":

* Definitivna kazna bi trebala uslijediti onome tko unese tek pečeni burek s mesom (dobro, burek i je s mesom, a onaj sa sirom je sirnica, da znamo!) na prvo jutarnje predavanje i tako zasmrdi pola prodavaonice, a drugoj polovici izazove curenje sline.

* Onaj tko materijale ne želi podijeli is grupom bez posebnog razloga treba dobiti nekoliko sati društveno-korisnog rada jer pokušava izbjeći opće dobro – dijeljenje s kolegama!

Image result for college gif

* K tome, kazna također i onome koji uvijek uzima tuđe materijale, a ne želi posuditi svoje!

* Teški prekršaj za sve koji knjigu za koju znaju da postoji ograničen broj u knjižnici drži kod sebe stalno za vrijeme ispitnih rokova. Rođo, ima i drugih koji žele i moraju učiti!

Image result for facepalm gif tumblr

* Kazna za svakoga tko laže da nema žvaku da ne bi svi vidjeli da je on "the man" s kaugumama.

*
Mala kaznica za sve one koji usta ne mogu zatvoriti apsolutno nikada, a njih najčešće nazivamo "smorovima". Veliku kaznu trebaju dobiti prije ispita kada svojom pričom svima šire nervozu i dok ometaju one koji ponavljaju.

Image result for seriously gif

* Prekršaj bi trebao predodređen za svakoga tko želi prepisati od drugih, ali zato škrtari na odgovorima kada trebaju drugima.

* Noćenje u ćuzi za sve one koji ne sudjeluju u grupnim projektima, dozvole da drugi naprave sav posao, ali zato poberu sve zasluge na prezentaciji rada!

Image result for are you kidding me gif kristen wiig

* Kazna za one koji se polako pretvaraju u profesorovu "uvlakaču" ili pak boca s kisikom za njih (trebat će im ondje gdje idu). Sama spoznaja o tome što rade im je dovoljna kazna.

* Oni koji šire paniku prije ispita, govore da ništa nisu učili i na kraju dobiju odličnu ocjenu treba staviti na mini stup srama.

* Korektan odnos s profesorima je poželjan, ali u prekršaju treba biti svatko tko na ispitu dobije dobru ocjenu jer je "frend" s profesorom (odmah kazna i profesoru naravno).

Image result for seriously gif

* Tekst je samo za one koji imaju smisla za humor. Tko se naljutio - možda se pronašao među počiniteljima ovih krivičnih djela...

Ivana Petrić
foto: Pixabay


kazneprekršajikazne koje treba uvestiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se