Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Knjige i zodijak: Zavirite u zvijezde i saznajte koji način učenja je savršen za vaš horoskopski znak

MojFaks | Laganini, 08.11.2018.Knjige i zodijak: Zavirite u zvijezde i saznajte koji način učenja je savršen za vaš horoskopski znak

Pripremanje kolokvija može biti vrlo teško kada u jednom danu treba otići na nekoliko predavanja, napisati seminar i još učiti. Kako bi učenje bilo efikasnije, valja znati koju strategiju i stil učenja odabrati.

U slučaju da ste isprobali različite načine učenja – od podcrtavanja teksta šarenim markerima pa do sastavljanja kartica i ništa od toga nije upalilo, možda je vrijeme da zavirite u zvijezde! Iako neki vjeruju horoskopu, a neki ne, zabavno je pročitati karakteristike vlastitog znaka u zodijaku.

Izvor: FreePik@mindandi

Svaki znak je drugačiji i svaki ima svoje preferencije pa tako i u učenju. Zato smo za vas pripremili idealne načine učenja za svaki znak:

Ovan
Studenti rođeni u znaku ovna su rođeni lideri i zato bi bilo dobro da oforme vlastitu grupu za učenje kako bi lakše savladali gradivo. Dakle, okupite nekoliko kolega u grupu, raspodijelite učenje pa neka svatko svakom studentu u grupu prepriča ono što je naučio.

BikSvoju tvrdoglavost i upornost bikovi bi trebali iskoristiti za svakodnevno učenje gradiva, ali malo po malo. Za bikove nije dobro učiti sve odjednom pa zato učenje dan ili noć prije ispita/kolokvija njima neće donijeti puno uspjeha. Najbolja metoda učenja za studente rođene u znaku bika jesu kartice s natuknicama s kojih trebaju ponavljati dok ne zapamte gradivo.

BlizanciStudenti rođeni u znaku blizanaca su vrlo promjenjive prirode pa bi to trebali primijeniti i na učenje za kolokvije i ispite. Kako? Tako da svoje lokacije učenja redovito mijenjaju. Ako su jedan dan učili u knjižnici, drugi dan bi trebali probati u kafiću ili u sobi.

RakRakovi su vrlo povezani sa svojom obitelji i prijateljima te stalno imaju potrebu za komunikacijom s njima. Rakovi među studentima će zato često provjeravati društvene mreže tijekom učenja. Naravno, takav način učenja nije efikasan jer nas mobiteli ometaju pa bi svoje pametne telefone trebali maknuti daleko od knjige. Također, rakovi ne bi trebali učiti s računala nego isključivo iz skripte ili knjige.

LavStudenti rođeni u znaku lava uglavnom pršte od samopouzdanja, ali baš zbog toga ne bi trebali oklijevati tražiti pomoć ako zapnu u učenju. Lavovi ne smiju dopustiti da im njihov ego bude prepreka prema dobrim ocjenama i zato bi trebali pitati kolege za pomoć ako im nešto nije jasno.

DjevicaDjevice su inače jako dobro organizirana bića pa bi taj svoj 'skill' trebale iskoristiti tijekom učenja za kolokvije ili ispite. Najbolje bi bilo da gradivo koje trebate učiti nekako grupirate po svojoj logici i tako izvučete najbolje od svog pamćenja. Tijekom učenja bilo bi dobro da koriste markere za označavanje teksta ili kartice natuknicama.

VagaOsobe rođene u znaku vage vole teže prema balansu u životu. Vage među studentima ne funkcioniraju dobro kada nisu naspavani i zato bi trebali raditi pauze od učenja i to velike. Učenje cijelu noć nikako nije za njih.

ŠkorpionŠkorpion je vjerojatno najstrastveniji znak u zodijaku pa često slušaju glazbu. Glazba im može pomoći i tijekom učenja, samo je bitno odabrati "ziku" koja će im tada odgovarati. Kako bi lakše zapamtili gradivo, trebali bi slušati glazbu bez lirike.

StrijelacStrijelci među studentima su jako društvena bića i htjet će se socijalizirati dok su svi drugi zauzeti učenjem. Zbog toga bi za njih bila idealna varijanta učenja u društvu, s jednom ili još dvije osobe. Kada uče sami, manje pamte.

JaracOsobe rođene u znaku jarca imaju vrlo realan pogled na život što može u jednu ruku biti dobro, ali kada je riječ o učenju – baš i ne. Zašto? Zato što će se uplašiti onoga što ih čeka i cijeli proces učenja mogu lako okrenuti na negativu. Ono što bi trebali napraviti jest, smiriti se i pokušati biti pozitivniji jer će u pozitivnom tonu lakše savladati gradivo za ispit.

VodenjakKreativni vodenjaci trebali bi u svojim bilješkama raditi simpatične crteže i mijenjati boje kemijske kojom zapisuju. Zapravo, trebaju napraviti da im bilježnica ili skripta izgleda zabavno i tako će im i učenje ići lakše. Osim toga, dodatnu energiju za učenje dat će im i slušanje mjuze.

Ribe
Studenti rođeni u znaku ribe najbolje uče kroz poučavanje drugih. Zato trebaju ponuditi pomoć kolegama u vezi učenja. Podučavanje drugih i objašnjavanje će zapravo osnažiti ono što su ribe već naučile pa će i one same još bolje zapamtiti i bolje će im "sjesti" gradivo.

...Mislite da ste na krivom faksu? Zavirite u zvijezde i saznajte što bi trebali studirati po horoskopskom znaku...Ivana Petrić
foto: FreePik


horoskopnačin učenjastil učenjaučenjezvijezdeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se