Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Preživjeli ste danas i sutra: Male stvari kojima se ponosi baš svaki student

MojFaks | Laganini, 19.10.2016.Preživjeli ste danas i sutra: Male stvari kojima se ponosi baš svaki student

Biti odrastao je teško, a kako bismo vam to uprizorili samo ćemo reći: odrastao si kada prestaneš brojati latice cvijeća pa se koncentriraš na brojanje režija. Svi znamo da je prva stepenica prema odrastanju studiranje, a što smo stariji, shvaćamo da sitnice puno znače.

To se osobito odnosi na male stvari koje tijekom studentskih dana predstavljaju 'big deal'. Odlazak na prvo jutarnje predavanje je pravi smor, ali čim to obavimo osjećamo da ipak sve štima u našem životu i da su se napokon zvijezde, horoskopi i druge stvari poklopile.

Ako ste uspjeli učiniti bilo što od spomenutog danas ili ste učinili jučer ili ćete tek učiniti, vrijeme je da proslavite jer ovo su male stvari u životu na koje trebate biti ponosni:

* Oprali ste rublje prije nego ste potpuno ostali bez čistih gaća? Opa!Čestitamo jer to je uspjeh, a svima koji ne vjeruju da je ovo pohvalna stvar, evo novosti: većina studenata ima natrpan raspored preko dana, a tjedan izgleda nakrcanije od trajekta Jadrolinije tijekom ljeta pa ako student zamijeti uopće da je pri kraju s čistom odjećom, to je definitivno za pohvalu!

* Buđenje na vrijeme je ono što nas može vratiti u ravnotežu, ali i izbaciti iz takta kada usred romantičnog sna u kojem se ljubimo s omiljenim glumcem ili glumicom počne kmečati alarm. Unatoč tome - buđenje na vrijeme je veliko postignuće u studentskim danima.No, što bi rekli naši stari, tko rano rani – dvije sreće grabi. Premda se ne radi toliko o sreći već o podočnjacima, bolje je doći na jutarnje predavanje na vrijeme i počešljane kose.

* Iznimno smo ponosni kada sami napravimo nešto za jelo što je usput i fino.

Image result for cooking gif

Odmah o sebi taj dan mislimo kao o Masterchefu te poručujemo Mati Jankoviću da se sakrije iza kuhače.

* Kada očistimo svoj radni stol te tu cijelu površinu za učenje učinimo čistom, simpatičnom i idealnom za nas, odmah znamo da nam u životu sve ide i totalno smo ponosni.I da, vjerujte, nije mala stvar pobacati sve one papire za koje uvijek mislimo da će nam trebati kasnije, stoga čestitamo!

* Postoje ljudi koji uživaju u kupovini i razgledavanju uredskog pribora (da, ja sam jedna od tih!) pa onda kupe planer i to samo zato što ima cool korice.No, kada obaveze stisnu, planer jako dobro dođe jer studiranje je uglavnom balansiranje između svega – učenja, društvenog života, obiteljskih obaveza i drugo. Što bi se reklo, pametan piše, budala pamti pa ovim putem čestitamo svima koji su danas upisali nešto u planer

* Društvena ste osoba, ali ipak serije i filmove volite gledati sami i zavaljeni u fotelju dok grickanja čipsa uopće ni ne čujete što likovi s ekrana pričaju? Bez obzira na to, danas ste pogledali omiljenu epizodu s cimerom u društvu? Bravo!* Svako učenje zahtijeva pauzu, ali postoji i nešto čemu svi rado pribjegavamo, a to je ljenčarenje i zabavljanje svim drugim stvarima tijekom "učenja". Ukoliko ste takvi većinu vremena, a baš ste jučer odlučili zagrijati stolicu i učili sat vremena bez ometanja, trebate si čestitati.* Rijetko tko kreće na fakultet s puno praznog hoda pa zato svi užurbano ulazimo u zgradu faksa. Do njega neki odlaze tramvajem, drugi busom, treći biciklom, a ako inače idete gradskim prijevozom na faks, a danas ste na predavanje odlučili otići pješke i rastegnuti noge, tada se trebate pohvaliti!

Image result for walking gif

* Obitelj nam je uvijek na prvom mjestu, ali često od obaveza i drugih stvari ih ne stignemo jako često zvati tijekom studiranja. Naravno, ovo se odnosi na studente koji su se otišli obrazovati u drugi grad, a ako ste jedan od njih, a k tome barem tri puta tjedno nazovete kući, čestitamo vam sa suzama radosnicama u očima!* Preživjeli ste i jučerašnji, a i današnji dan? Budite ponosni!Ivana Petrić
foto: Pixabay


male stvariponosnistvariKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se