Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Mijenjali se dekani, teta Ljuba je ostajala: Studenti splitskog Pravnog fakulteta u mirovinu ispratili najdražu portirku

MojFaks | Laganini, 05.12.2017.Mijenjali se dekani, teta Ljuba je ostajala: Studenti splitskog Pravnog fakulteta u mirovinu ispratili najdražu portirku

'Acta, non verba' slogan je Studentskog zbora, ali i životni moto Ljube Kunac, portirke na ulazu u zgradu Pravnoga fakulteta.

Odlazi u zasluženu mirovinu, pa su joj studenti jučer uručili zahvalnicu iako znaju da će se i njih, i onih prije, sjetiti i bez plakete na koju su napisali: "U znak trajne zahvalnosti i priznanja za svaku toplu riječ, pomoć i djelo u posljednja četiri desetljeća", piše Slobodna Dalmacija.

"Hvala mojin studentima od srca! A ne bi van ja sad ništa pričala. Previše san uzbuđena, ne mogu. Puno mi ovo znači. Eto, u tri riči san sve rekla", skromno za Slobodnu govori teta Ljube. "Ma ja van samo radin svoj posal, nema se šta tu... ", šapće nam dok je studenti grle, zahvaljuje se što smo došli, ispričava se jer ne može od silnih emocija pričati kako je izgledalo tih 40 godina na vratima institucije. A studenti je i dalje ljube, opraštaju se.

"Eto vidite sad šta je to. Ništa van ne triban pričat", razgaljeno će, pa se na brzinu okreće da ne vidimo kako briše rukom prve suze. Tek ju je jedan od upornijih studenata uspio nagovoriti da se fotografira sa zahvalnicom ispred natpisa imena fakulteta. Odlazili su im dekani, oni sami postajali asistenti, a teta Ljube je ostajala. I učila i danas renomirane odvjetnike da treba pozdraviti kad se uđe. Možda su ime kojeg profesora i zaboravili, ali nju nisu.

Pa i neka se naljute torcidaši, ali na dodjeli zahvalnica dobila je deset puta veći aplauz nego nogometaš Dante Stipica kojem su priznanje uručili nešto ranije. Ustala se čitava dvorana, trajale su ovacije, da je netko štopao, i nekoliko minuta. I tu se omiljena umirovljenica tek skromno zahvalila, čvrsto držeći se te njihove "djela, ne riječi".

Zato su oni pričali o dugogodišnjoj nesebičnoj pomoći i razumijevanju. Stolicu na porti popunit će već netko, ali teško da će tetu Ljubu zamijeniti.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: Antonio Mirko Macan/Dalmacija Plus


teta LjubaPravni fakultetSplitmirovinaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se