Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Na razmjenu ga ohrabrio profesor: 80-godišnji djedica upisao fakultet i sada ide na Erasmus

MojFaks | Laganini, 15.02.2018.  Na razmjenu ga ohrabrio profesor: 80-godišnji djedica upisao fakultet i sada ide na Erasmus

Najstariji sudionik programa studentske razmjene Erasmus vjerojatno je 80-godišnji Španjolac. Gospodin Miguel Castillo, iako u poodmaklim godinama, upisao je studij povijesti i spreman je za studentsku razmjenu u Italiji.

Sljedeći ponedjeljak, 80-godišnji student povijesti iz Španjolske, Miguel Castillo, odlazi na razmjenu u Italiju. Ovaj umirovljeni javni bilježnik već je djed šestero unučadi, a nakon što mu se zdravlje prije nekoliko godina zakomplicirao te je morao ugraditi četiri premosnice, odlučio je ne sjediti skrštenih ruku u mirovini pa je upisao fakultet.Htio je zapravo učiniti nešto što je neobično za jednog umirovljenika, a kako kaže, povijest ga je oduvijek zanimala. U šali govori da ne želi samo "drijemati" tijekom mirovine nego i učiti. Svjestan je toga da je puno stariji od svojih mladih kolega iz predavaonice, ali tvrdi da se prema njemu odnose jako lijepo.

...Studira već 55 godina: Djedica ima 30 diploma i još mu nije dovoljno...


...Prvo školovala djecu, a onda se posvetila sebi: U 91. godini dobila diplomu prvostupnika...


Na Erasmus ga je potaknuo jedan od profesora, a njegova obitelj u tome ne vidi problem jer već pakiraju kofere kako bi posjetili svoju "glavu obitelji". Ovaj vitalni djedica poručuje drugim umirovljenicima da se otvore prema društvu jer ljudi u penziji "nisu za baciti".

Svaka čast Miguel!

Ivana Petrić
foto: screenshot msn video


djedicaErasmusrazmjenaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se