Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Najslađi 'ups' ikad: Mladić u prijavi za posao umjesto životopisa poslao fotku svog psa

MojFaks | Laganini, 08.11.2018.Najslađi 'ups' ikad: Mladić u prijavi za posao umjesto životopisa poslao fotku svog psa

Kada konačno s diplomom krenemo u svijet rada, prilikom prijave te samog razgovora za posao želimo ostaviti što bolji dojam. Prijavu preko maila obično pregledavamo tisuću puta kako se ne bi potkrala neka greška, ali čini se da nije kraj svijeta ni kada prilikom prijave totalno 'failamo'. Kao što je to učinio jedan mladić koji je umjesto CV-a poslao fotku svog ljubimca.

Traženje posla je vrlo stresno, a još je veći stres kada prije samog razgovora za posao već kiksamo. Kako je to moguće? Idealan primjer za objasniti kiks prije odlaska na razgovor i ostavljanja prvog dojma jest jedan mladić. O njemu je na Redditu pisao njegov prijatelj.

...Ups! Studentica profesoru slučajno poslala esej s užasnim nadimkom koji mu je dala...Naime, mladić se išao prijaviti za posao u jednu kompaniju i sve bi bilo dobro da je u mailu priložio životopis. Slučajno je u attachment maila stavio fotku svog psa umjesto CV-a i malo se obrukao. No, čini se ništa strašno jer su mu iz firme zahvalili na prijavi i zamolili ga da ovaj put pošalje životopis, a ne fotku svog ljubimca.

Iz tvrtke su mladiću odgovorili ga i zamolili da pošalje CV jer je poslao fotku ljubimca... izvor: Reddit/CollegeTimes

Realno, moglo je i gore jer je primjerice mogao poslati svoj golišavi selfie! Vjerujemo da ćete nakon ove priče dvaput provjeriti jeste li sve napravili kako treba u mailu prije samog slanja prijave.

Ivana Petrić
foto: FreePik@Snowing/Unsplash


CVživotopisprijava za posaoposlao fotku psaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se