Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Jer upisana ocjena je UVIJEK razlog za slavlje: Otkrivamo kako se zagrebački studenti počaste poslije teškog ispita

MojFaks | Laganini, 27.11.2017.Jer upisana ocjena je UVIJEK razlog za slavlje: Otkrivamo kako se zagrebački studenti počaste poslije teškog ispita

Studenti najbolje znaju da se nakon učenja za težak ispit treba počastiti i naravno, govorimo o čašćenju samih sebe jer ono je ipak najslađe.

Nakon teškog rada valja se i nagraditi, a "težak rad" preveden na studentski jezik glasi: "teško grijanje stolice". Osim zadovoljavajuće ocjene, nakon učenja za veći i težak ispit ili kolokvij, odlično "legne" i nagrađivanje samoga sebe u vidu ispijanja pive, izlaska ili shoppinga.


Foto: darkoba/MojFaks

Budući da smo se i mi u našoj studentskoj prošlosti rado počastili ludim provodom i "divljanjem" u klubu nakon uspješnog prolaska ispita, pitali smo se kako se studenti danas časte i prakticiraju li to i dalje.

Časte se serijama, shoppingom, "odlaskom u lokalnu birtiju"...


U dvorištu zagrebačkog SC-a uvijek se nađe razgovorljivih studenata koji uvijek rado s nama podijele svoja iskustva pa smo baš njih pitali kako se počaste nakon ispita i časte li se uopće. Taman kako smo i pretpostavili, odgovor je pozitivan: nagrade se. Studentica s Filozofskog fakulteta, Darija, kazala nam je da ona ima malo neobičan način čašćenja nakon ispita, ali da joj je to ujedno i na neki način motivacija za prolazak.


Foto: darkoba/MojFaks

"Veliki sam ovisnik o serijama pa sama sebi govorim tijekom učenja: 'Kada ovo položiš moći ćeš pogledati cijelu sezonu, hajde, ostalo ti je još malo'. Kod mene ne pali čašćenje kolačima ili pivom, samo serije ili filmovi. Ne mogu si pomoći", kroz smijeh nam je ispričala Darija.

Nikolina s Fakulteta političkih znanosti kaže da uvijek prolaz na teškom ispitu proslavi i to baš s ljudima s fakulteta tako što svi zajedno odu van. Nikolinina prijateljica Anđela s kroatistike i komparativne književnosti priznaje da uči u zadnji tren, ali da se obavezno s prijateljima i počasti, bez obzira na ishod.

Matea sa Zdravstvenog veleučilišta tek je prošli tjedan pisala prvi kolokvij ovog semestra, a nakon težeg ispita kaže da se počasti tako da ode s prijateljima na kavu ili na kolače te da oko toga ne pravi spektakl.
Foto: darkoba/MojFaks

Simpatična Nicole s Građevine se uglavnom počasti finom hranom nakon teškog ispita što uopće nije loš izbor, a Borna s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta se nakon ispita časti "odlaskom u lokalnu birtiju". Lucija je prva godina predškolskog odgoja, a budući da još uvijek nije bila na ispitima, svoje čašćenje je već prošla nakon većih kolokvija. Ona nagradi samu sebe izlaskom za vikend, a njen prijatelj Lovro također prakticira takvo čašćenje te u šali kaže da se "ne drži kuće kada je u pitanju čašćenje".

Studentica Mirta s Ekonomije dala je malo drukčiji odgovor od drugih studenata. Naime, ona se nakon teškog ispita počasti shoppingom u Zari. Mislav i Filip sa sociologije se počaste izlaskom i pivom nakon teškog kolokvija, i kako nam je Filip to rekao, "svime ostalim što vole mladi".
Foto: darkoba/MojFaks

...Otvorili nam svoje indekse: Zagrebački studenti nam pokazali 'najfriškiju' ocjenu koju su dobili...


...[FOTO] Obišli smo zagrebačke fakultete i saznali kako je studentima prošao prvi tjedan predavanja...


...[FOTO] Zagrebački studenti otkrili kako izgleda jedan dan u njihovom svakodnevnom životu...


Ivana Petrić
foto: darkoba/MojFaks


čašćenjenagradaučenjetežak ispitstudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se