Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nekad sramota, danas poželjne osobine: novi znakovi inteligencije

MojFaks | Laganini, 09.08.2016.Nekad sramota, danas poželjne osobine: novi znakovi inteligencije

Jesu li vam zbog prostačenja ikada rekli da usta isperete sapunom? Šokirano stali na vratima vaše sobe jer ste neuredni? Ili vam spočitnuli jer ste budni noću, a spavate do poslijepodneva?

Ako ste se ikada zbog ovih svojih životnih navika osjećali loše – više ne trebate!

Naime, sve ovo nisu simptomi neorganiziranosti nego inteligencije, barem ako je vjerovati rezultatima novih istraživanja koje psovanje, neurednost i kasno lijeganje povezuju s višim kvocijentom inteligencije i kreativnosti.

Noćne ptice su inteligentnije ptice
Iako točnog objašnjenja još uvijek nema, sve više studija pokazuje da inteligentna djeca u odrasloj dobi postanu nokturnalna "bića", u smislu da kasno liježu ili uopće ne spavaju noću.

Što više psovki znaš - vokabular ti je bogatiji
Psiholozi s Koledža Marist koji su proučavali psovanje tvrde da su često oni koji znaju najsočnije psovke oni najinteligentniji u društvu.

Eksperiment su proveli tako da su sudionike zamolili da zapišu sve psovke koje znaju. Na temelju informacija o vokabularu svakog pojedinog sudionika, došli su do zaključka da bogatstvo psovki odgovara ukupnom bogatstvu vokabulara svakog pojedinca.

Nered potiče kreativnost
Što se pak neurednosti tiče, neuredni radni prostori nisu znak neorganiziranosti nego kreativnosti. Studija provedena na Sveučilištu u Minnesoti pokazala je da neuredan radni stol može potaknuti na kreativno razmišljanje i stvaranje.

Znanstvenici su istraživanje proveli tako da su ispitanike smjestili u prostorije i zamolili ih da pronađu nove, inovativne načine korištenja ping-pong loptica. U nekim su prostorijama bili uredno složeni, a u drugima neuredni stolovi.

Obje su skupine osmislile inovativne načine korištenja loptica, ali sudionici iz neurednih prostorija imali su kreativnije ideje. Osim toga, studija je pokazala da neuredne osobe postižu bolje rezultate na testovima inteligencije i imaju šire područje interesa.

L.B./izvor: College Candy
foto: Pixabay


maneneurednostpsovanjeinteligencijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se