Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Odličan trik s kalkulatorom: saznaj bilo čiji broj mobitela

MojFaks | Laganini, 30.09.2016.Odličan trik s kalkulatorom: saznaj bilo čiji broj mobitela

Napokon i oni među nama koji nose kalkulatore veličine daske za peglanje došli na svoje...

Izvući broj osobe koja nam se sviđa zeznut je i 'pimplav' posao, a često je i jednako sramotan. Ako nisi osoba od velikih riječi, pokušaj s ovim super trikom koji nam izgleda kao čista magija!


Sve što ti treba da na ovaj način izvučeš nečiji broj telefona su kalkulator (aplikaciju na pametnom telefonu) i matematička genijalnost. Evo kako to izvesti, korak po korak!


KAKO DOĆI DO BROJA, KORAK PO KORAK


Korak 1: Priđi osobi čiji broj želiš izvući na ovaj način.

Korak 2: Reci mu/joj da na svom mobitelu uđu u aplikaciju kalkulator. (Ako već ovdje odbiju suradnju, ne možemo ti pomoći)...

Korak 3: Zatraži da u kalkulator unesu pozivni broj (za Hrvatsku je to 0385) i prva dva broja mobitela (ovisno o mreži na kojoj su to će biti 95, 91, 98 - bez nule naravno...). U SAD-u i UK ova je procedura malo drugačija, a mi smo ju prilagodili za naše poneblje i pozivne brojeve. Ovu brojku zapiši na papirić ili u svoj mobitel jer ćeš tome na kraju dodati rezultat s kraja ove složene matematičke operacije.foto: Pixabay


(Ovaj dio možeš odigrati i na sljedeći način: ako si siguran da osoba ima "hrvatski" broj mobitela, jednostavno pitaj samo na kojoj je mreži. Tako ćeš doći do prvih 5 znamenki bez puno pitanja, što će biti još efektnije. Nakon toga nastaviš sa korakom 4.)


Korak 4: Sad zatraži da u kalkulator unesu prve tri znamenke broja mobitela (ne uključujući pozivni broj niti broj mreže). Ovo neka natipkaju tako da ti ne možeš vidjeti što piše.

Korak 5: Reci im da taj broj pomnože s 80 i neka ti daju natrag mobitel.

Korak 6: Zatim dodaj 1.

Korak 7: Pomnoži sa 250.

Korak 8: Sad neka u kalkulator zbroje zadnje 4 znamenke broja.

Korak 9: Ponovi korak 8 tako što ćeš još jednom zbrojiti 4 zadnje znamenke broja.

Korak 10: Sad oduzmi 250 od dobivenog broja (koji će biti osmeroznamenkasti).

Korak 11: Podijeli sa dva.


Možeš se našaliti pa pokazati brojku koju dobiješ prije dijeljenja s dva (nakon koraka 10) i kad osoba počne likovati da nisi ni blizu ili ti uputi posprdan pogled pobjede, samo broj podijeli s 2 i gledaj kako mu/joj se izraz lica mijenja.


To će biti broj mobitela kojemu samo onda dodaš pozivni za Hrvatsku i broj mreže (95, 91, 98...) i imat ćeš kompletan broj koji možeš sačuvati u svoj imenik.


Isprobajte!


L.B./foto: Pixabay


kalkulatormobitelbroj telefonatrikKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se