Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pazite što pišete na mrežama: Djevojka se uz psovku pohvalila da je na pripravništvu pa joj uslijedila 'pedala'

MojFaks | Laganini, 23.08.2018.Pazite što pišete na mrežama: Djevojka se uz psovku pohvalila da je na pripravništvu pa joj uslijedila 'pedala'

Premda svi znamo da na društvenim mrežama ne bi trebali objavljivati sve i svašta, mnogima se i dalje takve stvari zalome. Često zaboravimo da poslodavci ili netko od profesora s fakulteta također borave na društvenim mrežama pa lako mogu naići na ono što smo napisali, a to se točno dogodilo jednoj djevojci koja je tek dobila pripravništvo u NASA-i.

Twitter je društvena mreža na kojoj se može pronaći hrpa dobrih šala, memova te vrlo zabavnih korisnika koji svakodnevno zabavljaju svoje followere. No, lako zaboravimo da su i na "šaljivom" Twitteru različiti ljudi pa svatko može vidjeti naše objave ako je profil otključan.

...Kad te od blama dijeli samo jedan 'send': Studentica skoro poslala seminar s ovim naslovom - FOTO...


Najnoviji primjer nesmotrenosti na društvenim mrežama je jedna djevojka koja si je upropastila šansu za pripravništvom u NASA-i. "A sada svi j*beno začepite jer sam dobila pripravništvo u NASA-i", tvitala je korisnica Naomi. Njenu objavu komentirao je Homer Hickman, nekadašnji inženjer u NASA-i, ujedno član National Space Councila, te ju upozorio na prosti jezik. Djevojka očigledno nema pojma tko je gospodin Hickam pa mu je mrtva hlada odgovorila "da joj popuši ku*ac".

Djevojku je Homer Hickman upozorio na psovke... izvor: Twitter/someecards.com

...ali ona je nastavila 'po svome' pa tek kasnije shvatila s kim razgovara...

Kada je shvatila što je učinila i tko je Homer Hickman, obrisala je tvitove, ali uzaludno jer su drugi korisnici već zabilježili njene tvitove. Naomi je dobila "pedalu" od NASA-e i više nije pripravnica ondje. Kruže glasine da je njen prekid pripravništva inicirao sam Hickman nakon prepiske na Twitteru, ali izvori iz NASA-e kažu da Hickman nije bio inicijator djevojčinog otkaza.

Nakon ove priče, vjerojatno ćemo svi biti malo pažljiviji s onim što pišemo na društvenim mrežama jer nam se može obiti o glavu.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


NASApripravništvodruštvene mrežepripravnicaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se