Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Manekenku ismijavali kad su čuli da je programerka pa im ona brutalno spustila i ukazala na problem žena u struci

MojFaks | Laganini, 13.09.2018.Manekenku ismijavali kad su čuli da je programerka pa im ona brutalno spustila i ukazala na problem žena u struci

Modeli brenda Victoria Secret uvijek su lijepe i zgodne cure pa mnogi pretpostavljaju da se te djevojke bave isključivo modom i poziranjem. Zbog toga neki još uvijek misle da one ne ulažu u svoje obrazovanje i da su samo 'lijepe, ali šuplje glave' što nikako nije istina. Za to je dokaz manekenka Lyndsey Scott koja je ujedno i programerka koju su ljudi ismijavali na društvenim mrežama kada su čuli čime se bavi. No, nije im ostala dužna.

Lyndsey Scott je 34-godišnji model Victoria Secreta, ali i programerka koja radi u uspješnoj tvrtki. Kada je o tome govorila javno, pojedinci joj nisu vjerovali jer vođeni predrasudama smatraju da manekenke ne mogu ujedno biti i programerke, inženjerke, liječnice i sl.

Izvor: Reddit via someecards.com

Zbog toga se na njenom Instagram profilu našlo nekoliko muškaraca koji su ju pokušali "spustiti" i omalovažiti jer je navodno programerka, ali nije im baš išlo od ruke. Jedan od njih napisao je: "Sigurno zna ispisati HELLO WORLD" što je prva i osnovna stvar što se uči prilikom programiranja. No, uslijedio je i djevojčin odgovor.

Izvor: someecards.com

Izvor: someecards.com

"Imam 27 481 bod na StackOverflowu (stranica za rješavanje programerskih problema), u timu sam za iOS tutorijale na RayWendelich.com, te sam softverski inženjer za iOS na RallyBound (jednoj od brzorastućih firmi u SAD-u), imam prvostupanjsku diplomu iz Amhersta gdje sam istovremeno završila računalnu znanost i kazališnu umjetnost i u stanju sam živjeti i zarađivati od onoga što volim raditi. Čitajući ove komentare, pitam se zbog čega 41% žena u tehničkoj struci odustane od posla zbog neprijateljskog radnog okruženja...", napisala im je Lyndsey.

...'Programerka' s Filozofskog: 'U Hrvatskoj djevojke trebaju podršku obitelji ako žele upisati FER'...


Iako se ova cijela priča može činiti simpatičnom u kontekstu da ova djevojka razbija predrasude o manekenkama kao o neškolovanim curama s modne piste, ona je zapravo ukazala na velik problem na koji nailaze žene u tehničkoj struci, u kojima, uglavnom, vladaju muškarci.

Ivana Petrić
foto: Unsplash


programerkamanekenkamodelžene u tehničkoj struciKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se