Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Preslatko: Na ovom sveučilištu studenti će ispitni stres smanjivati igrom i šetnjom sa psima

MojFaks | Laganini, 17.01.2019. Preslatko: Na ovom sveučilištu studenti će ispitni stres smanjivati igrom i šetnjom sa psima

'Sezona' ispitnih rokova stresna je za sve studente, a kako doskočiti tom problemu pitaju se mnogi studenti. No, jedno sveučilište ima rješenje – studenti će šetati pse iz azila i igrati se s njima.

Britansko Sveučilište of East Anglia u Norwichu (University of East Anglia) dobilo je 12 tisuća funti kako bi pomogli studentima u poboljšanju mentalnog zdravlja. Dio novca namijenjen je za terapiju sa psima jer je znanstveno dokazano da psi smanjuju stres kod ljudi te pomažu u borbi s mentalnim bolestima.

Izvor: Pixabay

U cijelu priču uključen je azil iz kojeg će studenti i drugi članovi akademske zajednice moći "posuditi" psa, šetati s njime i igrati se. Direktor sportskih i komercijalnih usluga, Phil Steele, rekao je za Telegraph da puno studenata živi daleko od svog doma, obitelji i kućnih ljubimaca tako da će im kontakt sa psima biti opuštajuć i tako će smanjiti stres. I to osobito prije ispita.


...Pet friendly studentski domovi u Hrvatskoj? Provjerili smo hoće li studenti ikada moći sa svojim ljubimcima na studij...Osim šetnje sa psićima, sveučilište nudi i drugu pomoć za studente u vidu savjetovanja, radionica, terapija i slično. No, ono što najviše veseli studente je ipak igranje s čovjekovim najboljim prijateljem – psom!

Izvor: FreePik

autor: MojFaks
foto: Pixabay


stresispitisveučilištepsišetnja sa psimaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se