Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prva Međimurka na Harvardu javila se s dojmovima: svi znaju za more, a neki i za Prljavo kazalište

MojFaks | Laganini, 19.10.2016.Prva Međimurka na Harvardu javila se s dojmovima: svi znaju za more, a neki i za Prljavo kazalište

Iva Ružić, maturantica Gimnazije Josip Štolcer Slavenski, javnosti je poznata kao 'ponos Međimurje' jer je prva Međimurka koja je 'upala' na prestižno Sveučilište Harvard.

Ove jeseni Iva je otputovala u SAD na Harvard gdje će steći svoja prva studenska iskustva. Veliku pomoć u ostvarenju ovog sna pružila joj je njega srednja škola, Gimnazija Josip Štolcer Slavenski koja već nekoliko godina surađuje s prestižnim američkim sveučilištem.

Unatoč teškom i iscrpljujućem prijemnom ispitu, Iva je upala na Harvard, dobila punu stipendiju i time ušta u povijest kao prva djevojka iz Međimurja koja će svoju sreću okušati "preko bare" na ovoj visokoobrazovnoj instituciji.

...Ponos Međimurja: maturantica Iva Ružić odlazi studirati na Harvard...


Nakon prvih predavanja, svoje je dojmove podijelila sa srednjoškolskim profesorima i učenicima spomenute gimnazije na Facebook stranici Gimnazija Josip Štolcer Slavenski. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Amerikanci su stvarno pristupačni i neopisivo ljubazni, samo me još uvijek zbunjuje njihov pojam neobveznog razgovora i pozdrava s 'what's up'. Nasreću, ima puno stranih studenata s kojima se šalim na taj račun.


foto: Facebook

Svi su strašno fascinirani kad im kažem odakle sam i Hrvatska ih veoma zanima. Za more su svi čuli, a upoznala sam i jednog Irca koji je preko ljeta backpackao u Međimurju! Malo ih zna da je Game of Thrones sniman u Hrvatskoj, ali sam uspjela sresti osobu koja zna mnogo naših bendova, između ostalih i Prljavo kazalište (ima čak i njihovu gramofonsku ploču!).

I da, crvena cigla koju znamo iz filmova je stvarna! A možda ćemo ju uskoro opet gledati na velikom ekranu jer su neki moji frendovi prije nekoliko dana vidjeli Bena Stillera i cijelu filmsku ekipu na trgu pokraj kampusa!

Jedino što mi nedostaje je hrvatska kuhinja, ali i to planiram uzeti u svoje ruke.
"

Veselimo se novim vijestima koje će podijeliti Iva.

L.B./izvor i foto: Facebook@Gimnazija Josip Štolcer Slavenski


Iva RužićHarvardMeđimurjeGimnazija Josip Štolcer SlavenskiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se