Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

KAKVA SKRIPTA?! Student menadžmenta u nevjerici: Pogledajte što mora napraviti do 10. travnja i na koji način

MojFaks | Laganini, 20.03.2020.KAKVA SKRIPTA?! Student menadžmenta u nevjerici: Pogledajte što mora napraviti do 10. travnja i na koji način

S današnjim petkom završava i prvi tjedan online predavanja na Sveučilištima u Hrvatskoj.

Kako su informacije u prošli petak bile oskudne u pogledu kako će se odvijati online nastava za profesore i studente, početkom tjedna provjerili smo situaciju. 


....Provjerili smo kako studenti 'slušaju' predavanja od kuće: Materijali su tu, ali što je s praksom?...


Iz razgovora sa studentima vidjeli smo da se od fakulteta do fakulteta razlikuju metode rada, kao i među pojedinim profesorima. Za neke, online nastava neće biti ništa drugo nego objavljivanje prezentacija na Intranet. Karakteristika online predavanja je i što većini studenti mogu pristupiti kada žele, što ostavlja prostora za prokrastinaciju. Neki profesori već su u prvom tjednu online predavanja pokazali da im je jako bitno da njihovi studenti ozbiljno pristupe materijalima i zadacima koje im zadaju. 


...'Spremit ću sve ispite u sljedećih mjesec dana': Zašto su odluke u doba korone gore od novogodišnjih...


Tako smo na Twitteru naišli na Martinovu objavu, studenta menadžmenta na Sveučilištu u Zadru. Na svojoj četvrtoj godini faksa, Martin je dobio zanimljivu zadaću


foto: screenshot@Twitter

Kako se vidi, od studenata se očekuje da ispišu zadatak rukom. Zašto je to tako i da li je prethodno postojala takva praksa, priupitali smo našeg sugovornika. 

"Nemamo inače ništa tako da triba s rukon pisati...ovo je vjerojatno samo kao da on vidi da smo stvarno sami radili, što je opet apsurdno, ali nema veze. Mislin, 4. godina faksa, a zadatak je 1. osnovne. Ne kažem da su svi profesori u HR postupili tako, ali kod nas se to ugl. svodi na čitanje prezentacija....I kao par zadataka iz vježbi....jako loše objašnjenih. Literature, naravno, nema...ne radi knjižnica itd. Ocjena sto se tiče mog faksa 3/5 za prijelaz na online predavanja”, govori nam Martin, te dodaje da je svjestan kako se svi nalazimo u specifičnoj situaciji.

"Ali imam filing da su se profesori jedva dočekali riješiti posla i bog - imate sve na internetu, ko vas *ebe", zaključuje naš sugovornik.


...Treba li 'ZAMRZNUTI' ovaj semestar? Studentica zagrebačkog fakulteta tvrdi: Ponašati se kao da je sve normalno je – nerealno!...


Izrada skripti posao je koji vrlo brzo savlada svaki student. I iako je mnogo onih koji ih i dalje pišu rukom, s obzirom da su svi studenti do daljnjega na računalima, možda bi bilo logičnije da se i izrada skripte prilagodila ovim okolnostima ili da je barem način njene izrade opcionalan.

A.Z.
foto: MojFaks


studentionline predavanjazadaćaprezentacijeprofesoriKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se