Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Šokantni rezultati: Profesori na fakultetu bolje ocjenjuju fizički atraktivne studentice

MojFaks | Laganini, 06.04.2017.Šokantni rezultati: Profesori na fakultetu bolje ocjenjuju fizički atraktivne studentice

Ponekad nam nije jasno zašto smo dobili neku ocjenu od koje profesor ne odustaje dok je naša kolegica dobila višu ocjenu, a napisala je iste stvari u ispitu kao i mi. Nažalost, razlog tome može biti jer profesor baš tu kolegicu smatra atraktivnijom.

Profesori ekonomije Rey Hernández-Julián i Christina Peters s Metropolitan Sveučilišta u Denveru proveli su istraživanje čiji je rezultat pokazao onoga što su se mnogi bojali. Naime, dokazali su da profesori na faksu bolje ocjenjuju studentice koje smatraju fizički atraktivnima.

Oni su izabrali volontere koji su sudjelovali u istraživanju te oni nisu niti studenti niti profesori. Na volonterima je bilo da ocjene izgled studenata na temelju njihove fotke iz indeksa. Nakon što su volonteri ocijenili atraktivnost i fizičku ljepotu studenata, istraživači su ispitali 168,092 ocjena koje su ti studenti ostvarili na kolegijima kroz školovanje.


Izvor: Shutterstock

Otkrili su da se kod ocjenjivanja studentica dogodilo nešto zanimljivo, a to je da su atraktivne studentice imale povećanje ocjena i to 0,24 posto. Muški studenti nisu te "sreće" pa njihovo povećanje ocjena ili visoke ocjene nemaju veze s fizičkim izgledom. Nažalost, radi se o groznoj kombinaciji nejednakosti spolova i duplih standarda.

...Pijana studentica napisala i profesoru poslala najgori seminar ikada...


Najgore u tim rezultatima jest ta razlika između skroz niskih ocjena za manje atraktivne studentice do visokih ocjena. No, valja imati na umu da je ovo samo jedno istraživanje takvog tipa koje nije ponovljeno, a upitno je i to što se atraktivnost studenata ocjenjivala s fotke u indeksu.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


profesoriatraktivneocjeneKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se