Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Laganini

Nogometno ludilo i na faksu: Studenti prava odgovarali na pitanje o prekršaju u finalu Lige prvaka

Objavljeno 06.06.2018. u Laganini

Oni koji prate 'najvažniju sporednu stvar na svijetu' znaju da je zadnjih dana aktualna tema prekršaj Sergija Ramosa nad igračem Mohamedom Salahom u finalu Lige prvaka. Što se zapravo dogodilo na terenu morali su u ispitu pojasniti studenti prava jer je to pitanje profesor zbilja stavio kao dio provjere znanja.

Ohladi se od učenja uz KVIZ: Koja tipična studentska cuga najbolje opisuje tvoje studiranje?

Objavljeno 05.06.2018. u Laganini

Kao što tijekom srednje škole postoji alkohol koji uglavnom tada pijemo (poput omraženog Ribara i kole), postoji i cuga tipična za studente. Ona je uglavnom jeftina, lako dostupna i rado viđen gost na brucošijadama.

Kupio kapicu u knjižari: Ovaj mladić je živi dokaz – ne morate diplomirati da biste imali promociju

Objavljeno 04.06.2018. u Laganini

Mislili ste da je potrebno pohađati fakultet i završiti ga kako biste 'zasjali' u svečanoj halji s kapicom na glavi tijekom promocije? Čini ste da ste se prevarili jer jedan mladić je to savršeno izveo i čak pokupio diplomu, a od fakulteta je odustao još davnih dana.

Susret sa starim profesorom u vlaku iz Križevaca studenticu podsjetio da 'sitnice život znače'

Objavljeno 01.06.2018. u Laganini

Valentino Puževski svojevrsna je križevačka legenda: bivši gradonačelnik ugledni je pedagog, akademik i bivši profesor. No, za studenticu Doru on je bio još samo jedan od suputnika u vlaku, štoviše starčić koji će je 'udaviti' svojom pričom. Evo kako je opisala njihov susret...

Bezbrižno u menzu: Znanstveno dokazano – sretni parovi zajedno se debljaju

Objavljeno 01.06.2018. u Laganini

Imate zajednički profil na Facebooku ili Instargame prepune zajedničkih fotografija od kojih se, budimo iskreni, drugima povraća? Ništa od ovoga nije garancija da ste zaista sretni u vašoj vezi. Nešto sasvim drugo otkriva jeste li jedno za drugo ili ne...

Coca-Cola za 50. rođendan uređuje studentske hubove: Praktična znanja povećavaju zapošljivost mladih

Objavljeno 30.05.2018. u Laganini

Visoka razina nezaposlenosti mladih nije samo hrvatski problem već su s njime suočene i druge zemlje Europske unije.

Izliječi mamurluk - iksicom: Studenti savjetuju što je nakon opake pijanke najbolje jesti u menzi

Objavljeno 30.05.2018. u Laganini

Nakon vesele i pijane noći najbolje se dobro naspavati, ali i unijeti u sebe nešto fino kako bi se mamurluk lakše podnio. Dok se na internetu i u 'starim narodnim' nalaze popisi hrane i napitaka koji bi automatski trebali otkloniti glavobolju i mučninu od alkohola, većina njih nedostupna je studentima.

Želi PAUZIRATI godinu pa upisati medicinu ili fiziku, ali će razočarati roditelje: Što biste savjetovali ovoj djevojci?

Objavljeno 29.05.2018. u Laganini

Gotovo se svaki maturant kao i student, kada krene 'sezona pucanja po šavovima' od učenja ili nekih drugih razloga, našao u situaciji da želi odustati, prekinuti studij, pauzirati i upisati nešto drugo. Mnogi su se tada samo malo počešali po čelu i shvatili da to ipak nije pametna odluka, a neki su to odlučili napraviti pa pronašli sreću ili čemer. Naravno, to je veliki rizik, a upravo o tome priča i jedna studentica koja ni sama nije sigurna treba li pauzirati s fakultetom.

Žganci ili palenta, balun ili balote, Mekić ili Megić: Sve riječi koje nećeš razumjeti kad dođeš studirati u drugi grad

Objavljeno 28.05.2018. u Laganini

Kada godinama živimo u istom mjestu pa samim time i u istoj okolini, čudno nam u ušima zvuče neki drugi izrazi. To se osobito događa studentima koji odlaze na studij u drugi grad pa se nađu u situaciji da neki izraz ili riječ prvi put čuju, a nerijetko i krivo protumače.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se