Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Laganini

Dijelili kondome i lubrikante: Na sajmu za brucoše predstavljeno zanimanje 'prostitutka'

Objavljeno 03.10.2018. u Laganini

Na sajmu za brucoše u sklopu Sveučilišta Brighton gdje se predstavljaju zanimanja iz različitih područja, jedan štand bio je rezerviran za organizaciju koja promiče posao u industriji seksa. Naravno, riječ je o prostituciji, a javnost je ostala zgrožena takvim potezom sveučilišta.

Tehnologija spaja pravu ekipu – gdje god bili

Objavljeno 02.10.2018. u Laganini

Što svaka prava ekipa treba? Nekoga tko sve organizira! Ona jedna osoba koja uvijek ima ideju kamo ujutro otići na kavu, kako se najbolje organizirati za učenje, ali i što raditi subotom navečer.

A gdje je bojanka? Brucošima na Filozofskom fakultetu podijelili bojice, ali ne i kemijsku

Objavljeno 01.10.2018. u Laganini

Listopad za studente označava početak nove akademske godine, a ovoga tjedna na različitim fakultetima u Hrvatskoj traje orijentacijski tjedan. On brucošima služi kako bi se upoznali s fakultetom, ali i da se osjećaju dobrodošlima. Tako fakulteti svojim brucošima dijele različite poklončiće pa tako i Filozofski u Zagrebu koji je između ostalog brucošima dao bojice.

Želi diplomirati: Studentica Romkinja iz Međimurja opisala kako obrazovni sustav diskriminira Rome

Objavljeno 28.09.2018. u Laganini

Nije tajna da se Rome često u Hrvatskoj diskriminira, a dosta toga počiva i na obrazovnom sustavu. Zbog toga vrlo mali broj Roma u državi upisuje fakultet jer im se odmah u startu ruši motivacija. Upravo o toj temi govori i 20-godišnja studentica Martina koja je Romkinja.

Preslatko: Studenti platili godišnji odmor omiljenom domaru s fakulteta

Objavljeno 28.09.2018. u Laganini

Studenti su možda siromašna populacija, ali zato imaju jako bogato srce. To osobito vrijedi za studente iz Bristola koji su svom najdražem domaru s faksa platili putovanje i odmor.

Družite se uz Julius Meinl kavu i stih

Objavljeno 28.09.2018. u Laganini

Ne propustite i ove godine družiti se u ponedjeljak, 1. listopada, na Međunarodni dan kave, s prijateljima jer vam Julius Meinl poklanja omiljeni topli napitak – kavu ili čaj, u 26 partner ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske.

Biste li radili ovaj posao? Osječki KBC studentima plaća 23 kune po satu za nošenje umrlih i bolesnika

Objavljeno 27.09.2018. u Laganini

Studentski poslovi variraju od onih uredskih pa do fizikalije. Ovo zadnje uopće nije neuobičajeno pa tako studenti bivaju plaćeni za različite fizičke poslove poput prenošenja namještaja, rada na gradilištu, u skladištu itd., a jedan vrlo neobičan oglas za posao u osječkom KBC-u podigao je malo prašine. Naime, kod njih studenti nose umrle i bolesnike.

Dosadilo vam je dijeljene letaka? Sada možete kao student raditi za najpoznatije holivudske sestre

Objavljeno 26.09.2018. u Laganini

Vjerojatno nema osobe koja nije čula za obitelj Kardashian-Jenner, a neovisno o tome pratite li život poznatih sestara i njihove majke, sigurno znate kako spomenute osobe izgledaju i kakvim stilom života žive. Upravo ta holivudska obitelj traži studenta ili studenticu za rad kod njih, a ono što je podijelilo korisnike interneta jest što ne nude baš nikakvu plaću.

Kad nemaš love, ne možeš kupiti odijelo: Ova knjižnica mladima posuđuje odjeću za razgovor za posao

Objavljeno 25.09.2018. u Laganini

Neovisno o tome o kojem je poslu riječ, na razgovore za posao se većina potrudi doći primjereno i lijepo odjevena. Premda u to ne mora ulaziti odijelo, sako, kravata i lakirane cipele, neki poslovi jednostavno zahtijevaju takav 'dress code' pa se kandidati na razgovoru moraju pojaviti kao s naslovnice nekog poslovnog časopisa. No, nemaju svi mladi love za takvu odjeću pa je tom problemu doskočila jedna knjižnica u New Yorku.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se