Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Laganini

Želi PAUZIRATI godinu pa upisati medicinu ili fiziku, ali će razočarati roditelje: Što biste savjetovali ovoj djevojci?

Objavljeno 29.05.2018. u Laganini

Gotovo se svaki maturant kao i student, kada krene 'sezona pucanja po šavovima' od učenja ili nekih drugih razloga, našao u situaciji da želi odustati, prekinuti studij, pauzirati i upisati nešto drugo. Mnogi su se tada samo malo počešali po čelu i shvatili da to ipak nije pametna odluka, a neki su to odlučili napraviti pa pronašli sreću ili čemer. Naravno, to je veliki rizik, a upravo o tome priča i jedna studentica koja ni sama nije sigurna treba li pauzirati s fakultetom.

Žganci ili palenta, balun ili balote, Mekić ili Megić: Sve riječi koje nećeš razumjeti kad dođeš studirati u drugi grad

Objavljeno 28.05.2018. u Laganini

Kada godinama živimo u istom mjestu pa samim time i u istoj okolini, čudno nam u ušima zvuče neki drugi izrazi. To se osobito događa studentima koji odlaze na studij u drugi grad pa se nađu u situaciji da neki izraz ili riječ prvi put čuju, a nerijetko i krivo protumače.

U kojem studentskom domu trebaš živjeti? Riješi KVIZ i saznaj koji je legendarni dom idealan za tebe

Objavljeno 25.05.2018. u Laganini

Mnogi tvrde da si student tek kad iskusiš život u domu. Oni koji su ondje živjeli vjerojatno će se s time složiti, a oni koji razmišljanju o preseljenju iz stana u dom imaju zadatak naći idealan dom za sebe. Srećom, u Zagrebu ih ima nekoliko i svaki je 'totalno drukčiji od drugih'.

Prijeti mu zatvor, ali je ušao u legendu: Nećete vjerovati čime se pripiti zadarski student dovezao kući nakon izlaska

Objavljeno 25.05.2018. u Laganini

Kada izađemo u noćni provod i zavirimo u čašicu uglavnom se vraćamo gradskim prijevozom ili zovemo taksi, ali očito nismo dovoljno maštoviti sa svojim prijevozom kao 24-godišnji student iz Zadra. On se s noći sa srijede na četvrtak iz noćnog izlaska kući pijan dovezao građevinskim valjkom koji je naravno ukrao.

Muhe, kamenčići i šarafi u ćuftama: Najgori dodaci hrani koje su studenti našli u menzama diljem Hrvatske – FOTO

Objavljeno 24.05.2018. u Laganini

Svaki student koji je barem jednom kuhao zna da se može zalomiti 'neželjeni' gost kasnije u tanjuru poput vlasi kose, trepavice ili bube u salati. Zbog toga nerijetko i studenti pronađu u svom ručku iz menze primjerice dlaku, ali neki su našli i stvari puno strašnije od spomenutog kao što je npr. staklo, šaraf ili pak hranu na koju su alergični u jelu koje ju nije smjelo sadržavati.

Živahni uljez u tanjuru: Studentica snimila malenog gosta u obroku iz menze – VIDEO

Objavljeno 24.05.2018. u Laganini

Kako tvrdi studentica, ovakve se scene u osječkoj menzi viđaju prečesto...

A misliš da je tvoj indeks nakrcan! Ova bakica ima 91 godinu i 'odslušanih' 200 različitih kolegija

Objavljeno 24.05.2018. u Laganini

Svaki student zna da mu je draže imati manji broj kolegija kroz semestar nego veći jer tako lakše stigne izvršavati svoje obaveze, ali s ovim stavom se sigurno ne bi složila jedna bakica. Izora Jones iz Teksasa ima 91 godinu, još uvijek studira, a u svojoj studentskoj 'karijeri' odslušala je čak 200 različitih kolegija.

Studiranje vs. srednja: Studenti odgovorili na vječno pitanje – je li život ljepši u školi ili na faksu?

Objavljeno 22.05.2018. u Laganini

'Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba' kaže stara poslovica i pritom ne griješi puno. Kažemo 'puno' jer nismo sigurni smatra li se 'đačkim dobom' i vrijeme studiranja za koje neki tvrde da je upravo to najljepši period u životu. Vječna borba oko toga je li nam bilo draže 'grijati' školsku klupu ili onu u predavaonici nikada neće prestati, ali jedno je sigurno – lijepo se prisjetiti i jednog i drugog životnog razdoblja.

Jer jedna je k'o nijedna: Student na promociji dobio čak 8 diploma

Objavljeno 22.05.2018. u Laganini

Zamislite da se s promocije vraćate s čak 8 tuljaca. Ne znamo čak ni kako bismo to nosili...Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se