Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Laganini

Ponesite šatore i vreće za spavanje: Kako izgledaju knjižnice kada krenu kolokviji

Objavljeno 16.12.2016. u Laganini

Studentima za vrijeme kolokvija mogu komotno pjevati 'Knjižnica-kuća, kuća-knjižnica' jer im knjižnica postaju dnevni, soba, špajza... praktički drugi dom. Dok pokušavaju u tišini zapamtiti milijun stranica skripti, njuh im prilično oslabi na 'miris knjiga' jer uglavnom to inhaliraju danima.

A, B ili 0: Krvna grupa otkriva kakav si student i što zapravo trebaš studirati

Objavljeno 15.12.2016. u Laganini

Mnogi studenti nemaju pojma koja je njihova krvna grupa, ali možda će to htjeti rado saznati jer ona puno govori o našem karakteru pa čak i o tome kakav je netko student.

'Gdje je ljubav, profesore?': Student svojim mailom osigurao dodatne bodove cijeloj grupi

Objavljeno 15.12.2016. u Laganini

Blagdansko vrijeme i Božić općenito kao da imaju neku magičnu moć da smekšaju ljude, a upravo se to dogodilo i jednom sveučilišnom profesoru koji je nakon 'božićnog maila' studenta svima dao dodatne bodove.

Nisu bitni pokloni ni novac: Evo na čemu studenti i ovih blagdana mogu biti zahvalni

Objavljeno 13.12.2016. u Laganini

Premda se Božić već davnih dana komercijalizirao pa u vrijeme adventa razmišljamo više o stvarima koje ćemo kupiti, dobiti i koliko ćemo love potrošiti nego o zajedništvu i ljubavi, trebali bismo ipak malo mućnuti glavom.

Kad se krv razrijedi od kave i život postane niz živčanih slomova: Znakovi da te kolokviji ubijaju

Objavljeno 13.12.2016. u Laganini

'Obožavam polagati kolokvije' ne reče nikada nitko, a iz godine u godinu učenje za kolokvije postaje sve teže i zamornije.

Nakon sjaja u očima - hladan tuš: 5 zabluda o studiranju s kojima se suočavaju brucoši

Objavljeno 12.12.2016. u Laganini

Svima su nam poznati američki koledži, sestrinstva i bratstva te famozni studentski partiji s crvenim čašama i 'beer pongom'.

Prcjednica Čokolinda u Rječniku hrvatskih stopljenica: rječnik kakav još niste čitali

Objavljeno 12.12.2016. u Laganini

Više od pet tisuća neobičnih riječi smješteno je u 'Hrvatskom rječniku stopljenica', a ova nova vrsta rječnika u hrvatskoj jezikoslovnoj povijesti našla se na portalu Katedre za stilistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Kolokviji su vrijeme za odmaranje: Stvari koje će razumjeti samo oni koji ne uče za kolokvije

Objavljeno 09.12.2016. u Laganini

Dok je drugim ljudima počela sezona ispijanja kuhanog vina i prejedanja fritulama, studentima je počelo 'predoziranje' kolokvijima. Premda su kolokviji vrlo efektivan put da si skratimo put pa ne idemo na ispit, mnoge i dalje za to nije briga.

Kad ti je jedini posao učiti: Pitali smo mlade s diplomom što im nedostaje kad se sjete faksa

Objavljeno 09.12.2016. u Laganini

Naši stari bi rekli da je 'od kolijevke do groba najljepše đačko doba', a mi smo tu izreku modificirali pa zaključili da je najbolje razdoblje u našim životima ipak ono studentsko.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se