Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studentica napisala pjesmu o zakašnjeloj stipendiji: 'Draga stipendijo, postali smo siromasi, dođi pa nas spasi'

MojFaks | Laganini, 18.12.2018.Studentica napisala pjesmu o zakašnjeloj stipendiji: 'Draga stipendijo, postali smo siromasi, dođi pa nas spasi'

'Di je?' glavno je i najaktualnije pitanje među studentima zadnjih mjesec dana, a riječ je nažalost o stipendiji. Studentima stipendija još uvijek nije sjela pa ju čekaju kao ozebli sunce dok nestrpljivo grickaju nokte. Upravo o tome je studentica Andrea Krejči s Učiteljskog fakulteta u Osijeku napisala pjesmicu.

Stipendija je tu kako bi studentima olakšala studiranje te kako bi uz novčanu potporu lakše preživjeli studentski život. Kao što znamo, studenti su uvijek pri vrhu najsiromašnije populacije u društvu pa im zato stipendija puno znači, ali, nažalost, stipendija još uvijek nije sjela. Studenti čekaju, no njihovo strpljenje je već pomalo tanko.

Izvor: Unsplash

Zato je studentica Andrea i napisala pjesmicu na temu zakašnjele stipendije koju studenti čekaju kao Godota. Neki možda Andreu pamte još iz travnja ove godine kada je napisala pjesmicu o menzi te hranu koju studenti jedu usporedila sa scenama iz horora. Ovoga puta, studentica je inspirirana stipendijom, odnosno, kako kaže, praznim novčanikom.

...Studentica s Učiteljskog opjevala studentsku hranu: Usporedila obroke iz menze sa scenama iz horora..."Kao i svaki student, novci su uvijek glavni problem i često uzrokuju probleme. Uporno tražim rješenje u studentskim poslovima, držanju instrukcija, inventurama i slično. Sve činim samo kako bih zaradila barem nešto. Studentima ne treba puno. Mi smo skromni ljudi. Ali nakon tri mjeseca studiranja i trčanja uokolo, mislim da nam je svima prekipjelo. Zato nije ni čudo što je stipendija glavna tema na hodnicima studentskog doma. Vrijeme je skupih adventa i najljepših provoda, a mi jadničci toliko toga propuštamo. Kao i uvijek, svoje tuge liječim stihovima. Dosad sam pisala o studentskoj menzi, ispitnim rokovima i sličnom. Ovaj je put tema moje pjesme upravo ta čudesna stipendija. Tješi me činjenica da ovu muku dijelim s još 10 tisuća studenata i nadam se da ćemo uskoro svi s osmijehom ići do bankomata. Nadam se će pjesmica barem malo nasmijati one koji su u iščekivanju. Možda ne postoji Djed Mraz, ali postoji stipendija. Ona će nas usrećiti. Možda čak više nego Djed Mraz dječicu", ispričala nam je studentica.

Izvor: FreePik@yanalya

Ovo je njena pjesmica o stipendiji pa se nadamo da ćete pronaći barem malo utjehe u njoj dok čekate novce:

Draga stipendijo


Ovih se dana
Studentskim domom ori
samo jedna jedina tema.
Gdje je stipendija?
Što je tako dugo nema?
Draga stipendijo,
postali smo siromasi,
Ako možeš ikako,
dođi pa nas spasi.
Izbjegavamo sva ona pitanja:
"Jesi li za kavu?"
"Hoćemo li na advent malo?"
Nemamo para!
Ako vam je imalo stalo,
ne pitajte nas takva pitanja
jer odmah krenu
u želucu ritanja.
Novčanik se jadan trese,
ne griju kovanice kao novčanice.
Ni bankomat više ne zna kako da nam
priopći da smo u minusu do kraja.
Svaki dan jedi po jednu
hrenovku i jaja.
Samo ti stipendijo sjedni na žiro i tamo se umiri.
Svako studenta smiri, smiri…
Eto, neću ništa tražiti Djeda Mraza.
samo ti sjedni,
za ostalo ćemo lako.
Svim studentima mir i veselje!
I pare, dakako!


Ivana Petrić
foto: MemeGenerator/Unsplash


pjesmapjesmicastipendijazakašnjela stipendijastudenticastudentica napisala pjesmuKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se