Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kolokviji su vrijeme za odmaranje: Stvari koje će razumjeti samo oni koji ne uče za kolokvije

MojFaks | Laganini, 09.12.2016.Kolokviji su vrijeme za odmaranje: Stvari koje će razumjeti samo oni koji ne uče za kolokvije

Dok je drugim ljudima počela sezona ispijanja kuhanog vina i prejedanja fritulama, studentima je počelo 'predoziranje' kolokvijima. Premda su kolokviji vrlo efektivan put da si skratimo put pa ne idemo na ispit, mnoge i dalje za to nije briga.

Studentski ljenjivci ovog svijeta ujedinite se jer krenulo je doba godine kada nastupaju kolokviji, ali vi ih jednostavno ne želite gledati. Filozofija "bolje tri dana i noći ne spavati zbog učenja za ispit nego otići na puno lakši kolokvij" je upravo postala glavni oslonac onih koji izbjegavaju grijanje stolice ove zime.

...Ako možeš danas - ostavi za sutra: problemi lijenih studenata...


No, realno gledano, odgađanje nije nikoga odvelo daleko nego mu je samo donijelo duplo više posla za kasnije, ali o tom po tom. Štreberi ovo nije vaše vrijeme jer ne kužite stvari koje shvaćaju samo studenti koji ne uče za kolokvije:

* Bolje je pogledati dvije sezone Game of Thronesa u jednoj noći nego pročitati 50 stranica u jednom danu.

* Usisavanje, pranje posuđa, prozora i poda je uvijek zabavnije nego učenje, a svaki ljenjivac postane prava domaćica u vrijeme kolokvija pa čak i vrhunski chef i slastičar.

* Učenje je dosadno pa je bolje otići na cugu s frendovima.* Dok se svi drugi stresiraju zbog kolokvija oni svemu pristupaju laganini i s "opušteno" spikom.

...Neumjerenost u jelu u menzi: 6 smrtnih studentskih grijeha...


* Što je to učenje kroz cijelu noć za kolokvije? Je li to nešto za jesti?

* Pozitivni su kroz cijeli tjedan iako su svi drugi vrlo razdražljivi pa nisu sigurni jesu li apsolutno svi u PMS-u (iako to nije moguće) ili ih stvarno toliko živciraju kolokviji.* Neučenje pod pritiskom je talent.

* Nikada ne planiraju ozbiljnu vezu s učenjem.

...Znanost dokazala: lijenost je zapravo odraz inteligencije...


...Kad ti se baš ne da: ovako lijeni niste nikada bili...


* Kada uče to uglavnom izgleda tako da leže na krevetu s razbacanim skriptama, markerima i knjigama dok gledaju objave na Instagramu. Kolokviji su prošli puno puta bez učenja, zašto bi sada bilo drugačije?* Kolokviji su zapravo odmor.

* Vrlo su samopouzdani, ali zapravo ne bi trebali biti.Ivana Petrić
foto: Shutterstock


kolokvijiljenjivcioni koji ne uče za kolokvijestvariKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se