Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Profesor me mrzi - šmrc šmrc': Izgovori studenata koji ni nakon 10 godina nisu diplomirali

MojFaks | Laganini, 31.03.2017.'Profesor me mrzi - šmrc šmrc': Izgovori studenata koji ni nakon 10 godina nisu diplomirali

Završiti ili ne završiti pitanje je sad, a ako pitate nekog apsolventa on će vam dati 'originalan' razlog zašto još nije gotov s faksom. Studente se ionako ne bi trebalo pitati koliko im je ispita ostalo do kraja, ali znate i sami da se uvijek nađe netko 'pametan' koga će to zanimati.

Istina je da neki ljudi odulje s fakultetom do svojih "zrelih" godina, a neki će reći da je mladost prelijepa da bi ju trošili na studiranje. Ovo posljednje smo izmislili, međutim istina je da se mnogi vode upravo tom filozofijom koja nalaže da je mladost tu kako bi se zabavljali.

...'Sva pitanja su bila iz fusnota': Najgluplje izlike zašto si pao k'o kruška na ispitu...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Vrijeme leti, za dva tjedna više neću biti student...


To pak znači da ju ne bi trebali trošiti redovitim grijanjem stolice, hodočašćenjem u knjižnicu ili konzultacijama kod profesora koji više ne zna ni što predaje. Baš zbog toga su mnogi s 35 i dalje u "apsolventskoj fazi" i nikako da dobiju diplomu u ruke, a mi smo se odlučili malo našaliti i vidjeti koji su najčešći izgovori studenata zašto još uvijek nisu završili faks.

"Igram LOL po cijele dane"


Dok su njegovi kolege već odavno magistrirali, ovaj gejmer je doktorirao LOL i to čak bez plagijata. On je već odavno shvatio da neće tako skoro završiti faks jer osim LOL-a ima tu i drugih igračkih poslastica poput Hearthstonea, Assassin's Creeda, Diabla, World of Tanksa i drugih "topova". Zašto bi diplomirao kada možeš odjednom biti vrhunski tenkista, avanturist i kartaš odjednom? Da, ovo je retoričko pitanje.

"Vodim uspješan posao"


Ovaj momak ili djevojka je pravi CEO, na fejsu ima profilnu fotku sebe dok priča na mobitel i stalno objavljuje fotke gdje sjedi u uredu i kao nešto radi. Realno, student zapravo ne radi ništa posebno nego stalno radi na nekakvim projektima koji zamru za tri mjeseca. No, što reći nego: ne odustaj!"Previše uživam u životu da bih se bavila faksom"


Glavna filozofija ovog studenta je YOLO jer tko još ima vremena za faks. A posebno tko još ima vremena za završiti faks? Tako je, točan odgovor je: svi drugi, ali ne i ja! Uživanje u životu naravno izuzima završavanje faksa i učenje iz te računice pa ovog apsolventa često možete vidjeti na partijima i kako se uvaljuje jadnim naivnim brucošima na brucošijadu.

"Život je moja škola"


Pravi tough guy, naučio već da ga u životu čeka drvlje i kamenje pa što bi se još zamarao završavanjem faksa. On ima životni faks, ulica je njegova predavaonica, a iskustvo profesorica. Možda ovdje govorimo o nekome tko je zapravo zapeo na drugoj godini te je vrlo daleko od završetka faksa, ali neće ga ni završiti jer je previše "cool for school".

"Profesor me ne podnosi"


Stari izgovor koji datira, barem tako kažu povjesničari, još iz stoljeća sedmog. Tuga, Buga i njihova braća su imali istu foru kada ih je majka pitala zašto još uvijek odugovlače s faksom. Zapravo, ovaj izgovor može poslužiti uvijek jer profesora uvijek optužimo za vlastite probleme i nemar. Tada nam samo nedostaju pelene jer zvučimo kao derište: "Profesor me mrzi, šmrc, šmrc".Ivana Petrić
foto: Shutterstock


završiti faksfaksizgovoriKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se