Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Trenira u prastaroj dvorani, prkosi gravitaciji i još stigne studirati: Prijatelj zlatnog Tina Srbića čestitao mu dirljivom porukom

MojFaks | Laganini, 11.10.2017.Trenira u prastaroj dvorani, prkosi gravitaciji i još stigne studirati: Prijatelj zlatnog Tina Srbića čestitao mu dirljivom porukom

Naslov svjetskog prvaka na preči osvojio je prije nekoliko dana na Svjetskom prvenstvu u Montrealu gimnastičar Tin Srbić. O ovom se studentu i sportašu dosad nije puno znalo, a njegov prijatelj je svojom javnom čestitkom ujedno ukazao baš na taj propust jer je Tinova zlatna medalja uistinu velik sportski uspjeh.

Gimnastičar Tin Srbić ubrao je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu što je izniman uspjeh koju bi trebala slaviti cijela Hrvatska jer je to ujedno najveći uspjeh Hrvatske u gimnastici. Tin studira na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje te je jedan od najboljih studenata koji je redovno upisan u treću godinu smjera Industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Embed from Getty Images

Zlatni 21-godišnjak nažalost nije dočekan s ovacijama kao što su uvijek dočekani drugi naši "zlatni" sportaši poput nogometaša, skijaša ili rukometaša, a trenutno je jedan od naših najuspješnijih mladih sportaša. Takav odnos Hrvatske prema Tinovom uspjehu kritizirao je njegov prijatelj Anton u svojoj Facebook objavi. Osim što je iskritizirao javnost, on je i istaknuo koliko se njegov prijatelj gimnastičar žrtvuje za svoj uspjeh te u kakvim lošim uvjetima trenira. Naravno, za kraj mu je i čestitao na uspjehu.

...Sve medalje posvetio je majci: Zbog ovog FER-ovca pomiču se termini ispita i vježbi...


...Opet rasturila: Studentica Dina plivala 34 kilometra od Cataline do Los Angelesa...


"Kada u državi od 4.284.889 stanovnika , u kojoj 99.7% njih ne zna razliku između gimnastike i atletike, u kojoj je nogomet najvažnija stvar u državi, treniraš u dvorani koja je starija od tvog pradjeda. Izvodiš elemente koje prkose svim zakonima klasične fizike. Žrtvuješ 30 sati tjedno 365 dana u godini i to pomnožiš sa 17 godina koliko se time baviš i uz to studiraš strojarstvo. Odeš na drugi kraj svijeta, poraziš sve 'velike' gimnastičare koje su na natjecanje došli s cijelom armijom fizioterapeuta, liječnika, nutricionista...Osvojiš ZLATNU medalju na svjetskom prvenstvu u najprestižnijoj gimnastičkoj disciplini..Zaslužuješ puno više od ovog Facebook statusa, zaslužuješ puno više od velikih naslova na portalima i vijestima, zaslužuješ puno više od tapšanja po ramenu. Ti dragi moj zaslužuješ spomenik ispred HNK-a. Jer ti si velik bez navodnika. Velik čovjek, borac, suparnik, a prije svega prijatelj. Čestitam od srca tvojim roditeljima, cijeloj obitelji, treneru i tebi", napisao je Tinov prijatelj.

Embed from Getty Images


Embed from Getty Images

Baš kao što mu je poručio i prijatelj, Tin je već sada vrsni sportaš i vjerujemo da će nanizati još uspjeha u životu, a ujedno se nadamo da će njegovu kvalitetu prepoznati i naučiti cijeniti i naše društvo.

Ivana Petrić
foto: Instagram@tinsrbic


Tin Srbićgimnastikačestitkazlatozlatna medaljaFSBKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se