Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Odbili 300 kuna za par minuta posla: Dva studenta pomoći će baki da Božić proslavi s obitelji, a ne u domu na Trešnjevki

MojFaks | Nakon predavanja, 22.12.2017.Odbili 300 kuna za par minuta posla: Dva studenta pomoći će baki da Božić proslavi s obitelji, a ne u domu na Trešnjevki

Iako se Božić slavi zimi, on je jedan od najtoplijih blagdana. Toplim ga čine obitelj i ljubav koja dolazi od nje i zato nam je uvijek drago kada se svi članovi obitelji okupe oko božićne 'trpeze'. Upravo zato je jedna djevojka htjela da i njena slabo pokretna baka bude s njom za Božić.

Lijepih gesti ne nedostaje za vrijeme blagdana, a veliko srce redovito pokazuju i studenti. Jedna je djevojka u Facebook grupi Tražim/nudim studentski posao pitala ima li studenata koji su spremni pomoći njenoj baki, a ona bi im platila.


Izvor: Unsplash

"Pozdrav svima!

Tražim dva snažna momka koji bi na Božić, oko podneva, mogli prenijeti slabo pokretnu gospodu na četvrti kat. Naime, htjeli bismo baku, koja je inače smještena u domu, dovesti na božićni ručak, no nažalost niti jedna služba koja inače vrši takve transporte ne radi na blagdan.
Trebalo bi ju kasnije popodne i spustiti dolje. Lokacija: Trešnjevka. Plaćam 150 kn za tih par minuta posla te opet 150 kn za kasnije spuštanje.
Molim da se jave samo pouzdani i ozbiljni ljudi.
Ugodne blagdane vam svima želim"
, napisala je djevojka inicijala T.Š.

Studenti bi ukupno za pomoć baki zaradili 300 kuna što za današnje vrijeme nije mala svota s obzirom na to da se radi svega nekoliko minuta posla. No, sudeći po komentarima javili su se studenti koji će pomoći baki da bude na božićnom ručku sa svojom obitelji i to potpuno besplatno!


Izvor: Unsplash

Osobe su rasplet ove priče popratile s oduševljenjem i komentarima da su im ova dva studenta vratila vjeru u čovječanstvo. Nadamo se da će baki i obitelji biti lijepo na ručku i priznajemo, ova priča nas je dirnula ravno u srce.

...Blagdanskim duhom oduševile tisuće ljudi: Dvije zagrebačke studentice podijelile sa sustanarima košaru voća...


...Velika srca studentska: Donosimo pregled božićnih humanitarnih akcija po hrvatskim sveučilišnim gradovima...


...Božićno raspoloženje uselilo u osmi paviljon: Adventska sobica studenta Josipa postala pravi hit...


Ivana Petrić
foto: Ilustracija/dom-omea.eu


bakabožićni ručakvelikodušni studentiblagdaniKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se